AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP’nin İzmirlilere “çantada keklik” muamelesi yaptığını, ancak bunun hesabını İzmirlilerin 30 Mart’ta sandıkta soracağını söyledi.
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP’nin İzmir’de belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının belirlenme sürecinde yaşananları değerlendirdi. CHP’nin İzmir’de başta kendi partililerine olmak üzere kentte yaşayanlara saygısızlık yaptığını öne süren Aydın Şengül, CHP’lilerin 30 Mart’ta bunun hesabını vereceklerini savundu. Şengül, “CHP’deki liste savaşları bizlere bir şeyi hatırlatıyor. CHP, İzmir’e ve İzmirlilere çantada keklik muamelesi yapıyor. Kimi aday yapsam seçimi alır, İzmirliler bize muhtaç anlayışı ile hareket ediliyor. İzmirlilerin iradesine saygısızlık yapılıyor. Ben her şeyden önce bir İzmirli olarak buna itiraz ediyorum. İzmir’de Aziz Kocaoğlu ve şürekasının bu had bilmez tavırları, kentin demokrasi ruhuyla taçlanmış sakinleri tarafından, İzmir’in güzel insanları tarafından 30 Mart’ta değerlendirilecektir, ben buna inanıyorum” dedi.
Aziz Kocaoğlu’nun güç zehirlenmesi yaşadığını iddia eden Şengül, “İzmir’de akraba, eş, dost ilişkileriyle, ortaklardan ve tavla arkadaşlarından oluşan bir liste yapan CHP’nin demokrasiden nasibini almadığı gayet net bir şekilde görülmektedir. Türkiye’de birileri diktatörlük görmek istiyorsa CHP İzmir İl Örgütü’ne baksın. Türkiye’de birileri saltanat görmek istiyorsa CHP İzmir İl Örgütü’ne baksın. Türkiye’de birileri bir kentin ruhuyla ve duygusuyla nasıl oynanmaya çalışılır, bunu görmek istiyorsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na baksın. İzmirli bu tavırlara layık değil, İzmirli Aziz Kocaoğlu’nun kaprislerine mahkum değil” diye konuştu.
(AÖ)
FOTOĞRAF