CHP Karabağlar Belediye Başkan Adası Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu, İzmir Mobilyacılar Marangozlar Odası'nı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz'la birlikte gitti ziyarette Oda yönetimi tarafından kendisine iletilen sorunları dinledi. İzmir Mobilyacılar Marangozlar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ikinci dönem için de görevlendirildiklerini hatırlatarak İzmir'de 2 bine yakın üyelerinin bulunduğunu, bunlardan 800 kadarının Karabağlar sınırlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Başkan Özdemir İzmir'deki 131 esnaf odası arasında mobilya sektörünün en güçlü sektörlerden biri olmasına rağmen hala sanayi sitesi sorunu yaşadığını, bu sorunun bugüne kadar çözülemediğini söyledi. Oda üyeleri de adaylığının açıklanmasından üç gürn sonra kendilerini ziyarete gelen Selvitopu’ya teşekkür etti.
Sanayi sitesi sorununun uzun zamandır tartışıldığını hatırlatan Muhittin Selvitopu ise bu sitenin Karabağlar'a kazandırılmasının çok ciddi fayda sağlayacağını, başkan seçilmesi halinde gerekeni yapacağını söyledi. Selvitopu “Türkiye'deki en büyük sorun işsizlik. İşsizliğin azaltılması için de her sektörün desteklenmesi gerekir. Karabağlar denince ilk akla gelen mobilyadır. Görev üstlenirsek elimden geleni yaparım. Sitenin gelmesinde büyük fayda var. İzmir kentinde böyle bir sorunun çözümü sonuçsuz kalmamalı. Karabağlar ticari faaliyetlerin can damarı. Her ilçenin kendine has özellikleri, karnesi var. Karabağlar'da ticaret ve sanayi ağır basıyor. 33 yıldır İzmir'deyim. Kente hizmet ediyorum. Hayatımız belediye işleriyle geçti. İlk olarak 1980 yılında Büyük İçme Suyu Proje'sinde görev aldım ve bu proje için de Karabağlar bölgesinde çalıştım. Karabağlar gelişme potansiyeli en yüksek ilçelerden biri. Gecekondu giderek azaldı. Gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm projeleriyle de ilçe kalkınacak, modern bir yapıya kavuşacak ve kimlik kazanacak. Yasal yetkilere ilişkin düzenlemeler olduğu için bazı projelerde Büyükşehir Belediyesi'nin desteğine ihtiyaç duyabiliriz. Bu konularda da Büyükşehir'le iç içe, omuz omuza çalışmaya hazırız” dedi.
İZMİR ()
foto