MUĞLA’da haftasonu etkili olan sağnak yağmurun neden olduğu selin vurduğu Köyceğiz ilçesinde, 30 üreticiye ait toplam 80 dönümlüm sera ile iki arıcıya ait 61 kovanın zarar gördüğü belirlendi. Hasar tespit çalışmaları sürerken, narenciye bahçelerinde ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi.
Muğla’da geçen cuma gecesi başlayan ve hafta sonu belirli aralıklar devam eden şiddetli sağanak yağmur nedeniyle Merkez ilçe ile Ortaca, Dalaman, Köyceğiz’de tarım arazileri ve bahçeler ile seralarda su baskınları yaşanmış, ulaşım bazı yerlerde olumsuz etkilenmişti. Sel sularından en büyük zararı Köyceğiz’in Nasufdede ve Kavakarası köylerindeki sera ve tarım arazileri görmüştü. Son 48 saatte Dalaman’da metrekareye 70, Köyceğiz’de 84, Ortaca’da 81 ve Muğla kent merkezinde ise 68 kilogram yağmur düştüğü bildirildi. Yağmurun durmasıyla birlikte kaymakamlık ve Köyceğiz İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Sel sularının Köyceğiz’de narenciye bahçelerinde zarara neden olmadığı belirlenirken, toplam 250 dönümlük seradan 30 üreticiye ait 80 dönümünde hasar meydana geldiği tepsit edildi. Seralardaki toplam 200 bin domates fidesinin zarar gördüğü belirlendi. Ayrıca, iki arıcıya ait toplam 61 kovcanın da sel sularından zarar gördüğü anlaşıldı.
Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, “Bölgemizde birkaç gündür süren yağışlar nedeniyle iki köyümüzde sel felaketi yaşandı. Sel sonrası bu köylerimizi ekiplerimle beraber gezdim. Şu an itibariyle ekiplerimizin zarar gören alanlarda hasar tespiti sürüyor. İlk tespitlere göre, zarar sadece sera alanlarında var” dedi.
Ortaca ve Dalaman ile muğla merkezde ise şu ana kadar herhangi bir hasar tespitinin olmadığı, bahçe ve tarım arazilerine dolan suların kendiliğinden akıp gittiği öğrenildi.
Cihan KAYA / ORTACA, () Fotoğraflı