TUNCELİ'de görev yaptığı sırada PKK'lı teröristlerce öldürülen öğretmen Ali Boşgelmez'in adı memleketi Kaş'ta bir caddeye verildi.

Tunceli'de 1988 yılında PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit edilen öğretmen Ali Boşgelmez'ın adı 26 yıl sonra memleketi Kaş'ta Belediye Meclisi'nin aldığı kararla bir caddeye verildi. Meclis kararının ardından Kaş Belediyesi tarafından Çerçiler Mahallesi'ni Kaş Belediye Düğün Salonu'na bağlayan cadde, Ali Boşgelmez Caddesi olarak düzenlendi. 1,5 kilometre uzunluğundaki cadde, yapılan çalışmalarla 8 metre genişliğe çıkarıldı. Düzenlenmesi yapılan cadde için 7 bin 500 metrekare kilit taşı, 900 metrekare bordür taşı kullanıldı. Caddeye iki yönlü kaldırım yapılarak ağaçlandırılacak.

ŞEHİDİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kaş'ın tüm cadde ve sokaklarını tozdan, çamurdan kurtarmak için çalıştıklarını söyledi. Yeni düzenlemeler yaparken Kaş'ın yetiştirmiş olduğu kişilerin isimlerini de yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Gültekin, "Yeni düzenlediğimiz ve modern hale getirdiğimiz bu yeni caddeye, Kaş'ın eğitim şehidi öğretmen Ali Boşgelmez'in adını verdik. Şehit öğretmenimizi, gelecek kuşaklara bu caddeyle hatırlatacağız" dedi. (FOTOĞRAFLI)