İZMİR’in Seferihisar ilçesindeki Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde hizmete giren Palyatif Bakım Merkezi’nde kanser hastalarının sorunları en aza indirilerek yaşam konforları artırılacak.
İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği’ne bağlı Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi bünyesinde 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi açıldı. Açılışa Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreteri Behzat Özkan, Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Zeki Yaşar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. 50 yataklı hastanede başta kanserle mücadele eden hastalar olmak üzere yaşamı tehdit eden diğer hastalıklara da özel bakım yapılacak, hastaların konforu arttırılacak. Özellikle kanser hastalarının ağrı, bulantı, kusma, halsizlik ve diğer şikayetlerinin giderilmesini sağlayan ’palyatif bakım’, hasta ve yakınlarına psikolojik, sosyal ve manevi destek sunarak hastaların ömrünü uzatıyor.
İZMİR’DEKİ 3. MERKEZ
Palyatif bakımı ’Ölüme giden bir insanın sosyal hayattan kopmaması için yapılması gerekenler’ olarak tanımlayan İzmir Güney Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, “Biz Palyatif Bakım Merkezi’ni ilk olarak Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açtık. Bayındır Devlet Hastanesi’nden sonra şimdi de 10 yataklı olarak Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde hizmete soktuk. Böylece İzmir’de özellikle kanser hastalarının özel bakımı için toplamda 28 yataklı servisimiz oldu. Seferihisar aynı zamanda önemli tatil yerlerimizden biri. Yazın doluluk oranımız oldukça artıyor, özellikle onkolojik hastalar için merkeze gitmeden yerinde sağlık hizmeti almaları için bu merkezi açtık” dedi. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, en doğru yatırımın insan sağlığına yapılan yatırım olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
SEFERİHİSAR, () Fotoğraflı