EDİRNE’de partisi aday gösterilmediği için CHP’den istifa ederek, DSP’ye geçen  Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile CHP’den aday gösterilen milletvekili Recep Gürkan birer dakika arayla ilçe seçim kuruluna gelerek adaylık başvurularını yaptı.
Edirne Adliyesi’ne gelen mevcut Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ilçe seçim kuruluna giderek adaylık evraklarını teslim etti. Burada bir açıklama yapan Sedefçi, partisinden istifa etmek zorunda kaldığını ifade ederek, “Ben 30 yıldır politika yapıyorum. Her zaman söylediğim gibi CHP’li olarak kalacağım. Benim tavrım partiye değil yöneticilerinedir. CHP Genel Başkanlığı Edirne halkına rağmen aday adayları arasında bulunmayan birini aday belirlemiştir. Edirne'ye ihanet edildiğini Edirneliler iyi biliyor. Partimden mecburiyet karşısında istifa ettim. Halka rağmen bir politika yaptılar. Edirne halkının, CHP'nin bu anlayışına ders vereceğini düşünüyorum. Halkın Hamdisi olarak, hainlerle savaşmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
ART ARTA GELDİLER
Sedefçi ve beraberindekiler adliyeden ayrıldıktan birkaç dakika sonra da CHP’nin Edirne’den aday gösterdiği milletvekili Recep Gürkan gelerek adaylık başvurusu yaptı.
Edirne Belediyesi’ni şeffaf bir şekilde herkesin katılımıyla yöneteceklerini ifade eden Gürkan, “Şeffaf, hesap verebilir, herkesi kucaklayacak, rahat nefes alabilecek bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. Bu kenti burada nefes alan herkesle birlikte yöneteceğiz” dedi.
Üçü üst üste 4 dönem CHP’den Edirne Belediye Başkanı seçilen Hamdi Sedefçi, geçtiğimiz hafta aday gösterilmemiş yerine Edirne milletvekili olan Recep Gürkan, başkan adayı olarak belirlenmişti. Buna tepki gösteren Sedefçi, CHP’den istifa ederek DSP’ye geçmişti.
EÖ(LK/)(FOTOĞRAFLI)