AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Cemil Şeboy, Uluslararsı Balkan Federasyonu tarafından düzenlenen ve 20’den fazla dernek başkanının katıldığı toplantıya konuk oldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Ekrem Selimler, “Biz federasyon ve dernekler olarak siyaset üstü kuruluşlarız ama Cemil Şeboy bizim içimizden biri. Başkanlık bir kenara, o bizim Abimiz” dedi. Balkan Federasyonu bünyesinde bulunan Rumeli Bayanlar Derneği üyeleri de toplantıya katılanlar arasındaydı. Kadınlar yaptıkları Boşnak böreğini tepsiyle Cemil Şeboy’a ikram etti. Aynı zamanda sevilen bir ozan olan Avrasyalı Türkler Derneği Başkanı Mehmet Serbest ise Cemil Şeboy için bestelediği türküyü okudu.
Buca’daki Balkan göçmenlerini dostları, kardeşleri ve gönüldaşları olarak niteleyen Şeboy, “Siyasete bir kere bulaştın mı bırakamıyorsun. 15 yıllık başkanlık dönemimde çocuklarıma yeterince vakit ayıramadım. Sonra torunum oldu onunla da istediğim kadar beraber olamadım. Son torunumla tam doya doya vakit geçireceğimi düşünürken bir kez daha, önce Bucalıların ardından partimin isteğiyle aday oldum. Bu benim için askerlik gibi, seferberlik görevi gibi bir vatan hizmeti olduğu için kabul etmekten başka şansım yoktu. Sizlerin desteğiyle kaldığımız yerden devam ederek Buca’nın birikmiş sorunlarını çözeceğiz” dedi.
FOTOĞRAF