AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir’in Torbalı İlçesi’nde 250 yataklı hastane sözü verdi. İZBAN’ın bu yıl içinde ilçeye geleceğini öne sürdü ve “Temmuz’da da gelebilir ama bir şartla” diyerek, Torbalı Belediye Başkan adayı Adnan Yaşar Görmez’in seçilmesini şart koştu.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Torbalı’da halka seslendi. Yıldırım, İzmir’den toplanan vergilerin yarısından fazlasının Torbalı’nın karşıladığını belirterek “Torbalı, torbayı dolduruyor, Türkiye’yi besliyor. Peki Torbalı bunun karşılığını ne kadar alıyor, buna bakmamız lazım. 140 bine yakın nüfusuyla birçok ilden daha büyük. 750 fabrikası olan çok önemli bir ilçeden söz ediyoruz. Tarım alanı 30 bin hektar. Kümes hayvancılığında İzmir’in önde gelen üçüncü ilçesi” dedi.
HASTANENİN İHALESİ ŞUBAT AYI SONUNDA YAPILACAK
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, Torbalı’nın altyapı yetersizliği, otopark sorunu yaşadığını belirterek, “Torbalı’nın derdi torbadan dışarı taşmış artık çuvala dönüşmüş. Para çekme makinesi yok, kavşak düzenlemeleri imar su elektrik sorunu var. Bu çağda bunlar Torbalı’ya yakışır mı? Torbalı’yı bu sorunlardan kurtarmak sizin elinizde. Şu pankart çok güzel. “5 dakika düşün 5 yıl daha kaybetme’ diyor. Buranın imar sorunları var Hazine yerlerinin ecrimisil problemi var. Şubat ayı sonunda 250 yataklı torbalı hastanesinin ihalesini yapıyoruz, birkaç ay içinde de temelini atacağız” dedi.
“GÖRMEZ SEÇİLİRSE TRENLER TEMMUZ’DA ÇALIŞIR SEÇİLMEZSE UZAR”
Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hükümet’in ortak projesi olan İZBAN’ı Temmuz ayında çalıştırma sözü verdi ancak şu şartı koydu:
“İZBAN’ı belediye ile ortak yapıyoruz. Biz yıldırım hızıyla onlar kaplumbağa hızıyla gidiyor. Onun için aynı anda bitiremedik. Onlar iyi kötü ortağımız birkaç ay daha idare edelim. İnşallah İZBAN’ı da bu yıl içinde açacağız. Eğer Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez işbaşına gelirse Temmuz ayı içinde trenler çalışır. Farklı bir şey olursa birkaç ay daha uzar. Onun garantisini veremem” dedi.
“YOKUŞ YAPMAYACAĞIZ”
Binali Yıldırım, “Çok kolay” olan seçim sloganının anlamını açıklayarak, şöyle konuştu:
“Torbalı 30 Mart’ta torbayı tıka basa dolduracak mıyız? Mazeret üretmek yok, sorunların altında ezilmek yok mazeret değil çözüm var. Nerede azim varsa orada çözüm vardır.”
Yıldırım, ilçeye yapılması gereken yatırımları elindeki dosyalar okuyarak, “Bunları yapmak çok kolay. Bizim sloganımız da çok kolay. Çok kolay ne demek, yokuş yapmayacağız, rampaya saran kamyonlar gibi ses çıkarmayacağız iş yapacağız. Başkan 24 saat emrinizde. Bunların vaatlerinin terazisi yok. Vaadi verirler sanırlar ki Torbalılı unuttu. Bizim karnemiz 30 Mart’ta, unutmayın. 30 Mart’ta bunlara öyle bir karne verin ki bir daha kendilerine gelemesinler. Karnede altyapı, yeşil alan, kültür turizm, elektrik sıfır. Sıfıra sıfır elde var sıfır. Hadi Allah selamet vesin. Siyaset gitsin, hizmet gelsin.”
“HACIM BUNLAR YAŞAYANLARA HİZMET YAPMAMIŞ”
Binali Yıldırım, bir bebeği kucağına alıp severken, bir vatandaş kabristan yapılmasını istedi. Yıldırım da “Hacım, bunlar yaşayanlara hizmet yapmamış vefat edenlere nasıl hizmet yapsınlar” dedi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF