KEPEZ Belediyesi meclisinde Akdeniz Sanayi Sitesi alanında yapılan imar revizyonunda işyerlerinin yüksekliği 11.5 metre, çekme mesafesi de 0 (sıfır) metre olarak karara bağlandı. Başkan Hakan Tütüncü, “Siz bir istediniz Kepez Belediye Meclisi iktidarı ve muhalefeti ile size üç verdi" diyerek, imar planı tadilatıyla kapalı alanların genişlediğini ve sanayi sitesine değer kazandırdığını belirtti.

Kepez Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında, gündem maddeleri arasında yer alan Akdeniz Sanayi Sitesi alanının düzenlenmesine ilişkin imar planının revizyonu görüşüldü. Toplantıyı Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk ile sanayi esnafı da izledi.

Mecliste sanayi sitesindeki iş yerlerinin yapı yüksekliğinin 11.5 metre, çekme mesafesi de sıfır metre olarak düzenlendi. Karar oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin kararını toplantıyı takip eden sanayi esnafı alkışlayarak kutladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gelişen teknoloji sonrası eski dükkanların yeterli olmaması nedeniyle esnafın binalarda kot yüksekliği sıkıntısı yaşadığını anlattı. Plan tadilatı ile kot yüksekliği ve çekme mesafesinin düzenlenmesiyle kapalı alanların metrekare bazında genişlediğini, dükkanların daha geniş hale geldiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, değişikliğin Akdeniz Sanayi Sitesi'ne ve esnafına değer kazandıracağın belirtti. Tütüncü, “Siz bir istediniz Kepez Belediye Meclisi iktidarı ve muhalefeti ise size üç verdi" dedi.

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, yapılacak düzenleme sonrası sanayi sitesinin 3 bin kişiye daha istihdam sağlayacağını vurguladı. AK Partili meclis üyesi Ramazan Eciş, düzenlemenin sanayi esnafının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapıldığını ifade etti. CHP Grup Sözcüsü Neslihan Güler ise esnafın yıllardır süren problemini çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. MHP'li meclis üyesi Adnan Kabaağaç da üç siyasi partinin emeğiyle esnafın sorununu çözüme kavuşturmaktan dolayı memnun olduklarını aktardı.

Meclis toplantısında ayrıca Göçerler ve Sütçüler'de 21 kişiye ait tapu sorununun çözüldüğü belirtildi. Tütüncü, ilçede 850 civarında vatandaşın sorununu çözerek, tapusunu verdiklerini anlattı. (FOTOĞRAFLI)