KARŞIYAKA Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, dünya ülkelerinin müzikleri ve Trio Gesualdo ile sanatseverleri selamlayacak.
25 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’de Türkiye’de ilk kez sahne alacak önemli bir ses Fransız soprano Nathalie Manfrino ile Pavarotti’nin son öğrencilerinden tenor Deniz Leone “Karşıyaka İçin” başlıklı İtalya ve Fransa’ya Müzik Yolculuğu Konseri’nde Akdeniz’in sıcak duygularının yansıtılacağı şarkıları yorumlayacak. İkiliye, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan piyanist Demet Eytemiz eşlik edecek. İki bölüm halinde sunulacak olan konserde; Puccini, Bizet, Gounod, massenet, Verdi, Delibes, Curtis, Piaff, ve Lehar’ın yapıtları seslendirilecek.
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 27 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 20.00’de, klarnette Nusret İspir, viyolonselde Kerem Aykal, piyanoda Yunus Tuncalı’dan oluşan Trio Gesualdo ile “Karşıyaka’da Bir Kış Akşamı” başlığıyla bir konsere imza atılacak. Program seçimine büyük özen gösteren üçlü’nün çalgılarının birlikteliği için yazılmış yapıtlardan oluşan konser iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Beethoven’ın Klarnet, Viyolonsel ve Piyano için Trio Si Bemol Majör, Op.11’i ile Nino Rota’nın Klarnet, Viyolonsel ve Piyano için Trio (1973)’ü seslendirilecek. Kısa bir aranın ardından Brahms’ın Klarnet, Viyolonsel ve Piyano için Trio La Minör, Op.114’ü seslendirilecek.
Konserlerin davetiyeleri, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden ve Belediye Kültür Müdürlüğünden temin edilebilecek.
foto