MANİSA’de Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 88. Yıldönümü’nde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan eski bakan, Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, katılım az olunca, “Böyle boş salona konuşmak hiç yakışmadı” dedi.
Türk Medeni Kanunu?nun kabulünün 88. yıl dönümü sebebiyle Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi ve Celal Bayar Üniversitesi organizasyonu ile panel düzenlendi. Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen panele eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, eski Bakan ve Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın ve CBÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Gülmez konuşmacı olarak katıldı. 2 bin kişilik Kültür Sitesi Lale Salonu’nda panele dinleyici olarak yaklaşık 100 kişi katıldı.
Panelde ilk sözü alan Türk Kadınlar konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, salonun boş olmasından yakındı. Panele en azından kadınların yoğun ilgi göstermesini beklediğini dile getiren Saygın, “Dost acı söyler. Benim tecrübeli biri olarak bunu söylemek görevim. Sıkıştığı zaman bütün kadınlar geliyor “aman efendim benim şu derdim var.' Milletvekiliyken, Bakanken işi düşen hep geliyordu. İşin düşmediğin zaman da gel gör. Kadınlara hangi haklar verilmiş, neler alınmış ne olmuş bunları öğren. Hemcinslerin neler yapıyor sadece biraz ilgilen ve duyarlı ol. Türk kadınına en büyük hizmet Medeni Kanunun verilmesiyle başlıyor. Gelmeyenler çok şey kaçırdı. Kadınların bu gibi durumda kendi meselelerine sahip çıkması lazım. Böyle boş salona konuşmak hiç yakışmadı” dedi.
SAYGIN GENÇLERE SESLENDİ
Konuşmasında gençlere de seslenerek, bu tür panellere gençlerin mutlaka yoğun ilgi göstermesi gerektiğini söyledi. Saygın, “İnsanlar zora düştüğü zaman “Acaba Medeni Kanun’da şöyle bir şey var mı?, Boşandım ama çok mağdurum' diyorlar. Bir daha ki toplantılarda gençlerin yoğun katılacağı bir toplantı olması lazım. Biz zaten belirli yaşlara gelmiş insanlarız. Bu yaştan sonra Medeni Kanunu bilsen ne olur bilmesen ne olur? Ama bunu gençlerin bilmesi lazım. Türk Kadınlar Konseyi çok güzel bir organizasyon gerçekleştirmiş. Demek ki yeterince duyurulamadı bu. Bundan şahsen çok üzüntü duydum. Bundan sonra gençlerin yoğun ilgi göstereceği bir toplantı daha yapmak lazım” diye konuştu.
Panelde daha sonra eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu söz alarak, medeni kanunun hazırlanış süreci hakkında bilgiler verdi.
İlker KILIÇASLAN/MANİSA ()
FOTO