MANİSA’nın Salihli İlçesi’nde kent belleği oluşturarak anıları gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan Salihli Belediyesi ’Veled-i Salih’ten Çağdaş Salihli’ye 2’ adıyla bir fotoğraf albümü hazırladı.
Salihli Belediyesi Kültür yayınlarının 43’üncüsü olan ’Veled-i Salih’ten Çağdaş Salihli’ye 2’nin tanıtımı Salihli Belediyesi Encümen Salonu'nda yapıldı. Toplantıya CHP’li Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, ve başkan yardımcıları ve basın mensupları katıldı. Asıl amaçlarının geçmişi unutmamak ve geleceğe yön vermek olduğunun altını çizen CHP’li Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, ilçede kent belleği oluşturarak anıları gelecek kuşaklara aktarabileceklerini vurguladı. Köklü, eşsiz ve önemli değerlerin gelecek kuşaklara taşınabileceğini dile getiren Başkan Okay, “Kentini seven ve kentine sahip çıkan kimlikli bireyler yetişmesine katkı sağlamak istedik. Albümde yer alan fotoğraflar Salihli’nin çeşitli dönemlerine ait giysi, mekan, eğitim, üretim, sosyal yaşam gibi çok önemli bilgileri bizlere aktarıyor. Bu bilgilerin geleceğe yön vermek isteyen yarının Salihlililerine ışık tutacağı inancındayız” dedi.
Kültür yayınlarının hemen hepsinin çalışmaları devam eden Kent Müzesi’nin arşivinde yer alacağını bildiren Başkan Okay, “Kent Müzesi olarak kullanmak üzere restore ettiğimiz Müdire Hanım Evi’nin bazı detaylarına “Veled-i Salih’ten Çağdaş Salihli’ye 2” fotoğraf albümünde yer alan fotoğraflarla vakıf olduk. Basımını yaptığımız Veled-i Salih’ten Çağdaş Salihli’ye adlı birinci ve ikinci fotoğraf albümleri, kentine sevdalı Salihli halkının destek ve katkıları ile oluştu. Birinci albümde olduğu gibi ikinci albümde de bize destek veren Salihlili hemşehrilerime, albümün editörü gazeteci-yazar Nurhayat Talay’a, basımı yapan Güler Matbaası’na, eserin ortaya çıkmasına gönüllü olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ, ()
FOTOĞRAF