MANİSA’nın Salihli İlçesi’nde 10 yılda sosyal belediyecilik anlamında önemli projelere imza attıklarını söyleyen CHP’li Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, bir kez daha bu göreve talip olduğunu belirterek destek istedi.
Salihli İlçesi’ne bağlı Eldelek ve Çavlu Köyleri’ni ziyaret eden CHP’li Salihli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Uğur Okay, 10 yılda Salihli’de yaşanan değişim ve gelişimin devam etmesi için bir kez daha halkın karşısına çıktığını belirtti. Okay'a köy ziyaretinde CHP İlçe Başkanı Avukat Mazlum Nurlu, belediye meclis üyesi adayları ile partililer eşlik etti. Nurlu, köy muhtarlarına Türk Bayrağı hediye etti.
Salihli’nin birer mahallesi haline gelecek köylerin 10 yıldır yapılan hizmetlerden faydalandığının altını çizen Okay, “Salihli Belediyesi olarak şehrin iki ayrı tarafına çamaşır evi yaptık. Yaşlılarımızın, hastalarımızın ve engelli vatandaşlarımızın yaklaşık 275 ailenin her hafta düzenli olarak çamaşırları yıkanıyor ve temiz bir şekilde kendilerine teslim ediliyor. Sosyal Market Evimizde 'Sizin için fazla olan başkası için ihtiyaçtır' sloganıyla hareket ederek evlerimizde kullanmadığımız ama kullanılabilecek nitelikte olan her türlü ev eşyasını topladık ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Şu ana kadar 3 bin 500 aileye ulaştık. Yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ayda bir kez evlerini temizliyoruz. Bu kapsamda 48 aileye hizmet veriyoruz” dedi.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra yeni yasa ile birlikte Salihli’nin mahalle sayısının 103’e çıkacağını belirten Okay, genişleyen bu coğrafyada daha iyi hizmet edebilecek tecrübeye sahip olduklarının altını çizdi. İktidar partisinin her zaman demokrasiden bahsettiğini ancak köylerin mahalleye dönüştürülürken köylüyü görmezden geldiklerini ifade eden Okay, şunları kaydetti: “Bunlar, köylüyü görmezden gelen, yok sayan bir zihniyete sahip. Köyleri mahalle statüsüne dönüştürürken, sizlerin arsalarınızı, köy tüzel kişiliğine ait olan yerleri elinizden alırken size sormadılar. İşte bunların zihniyeti bu. Biz asla dayatan bir belediyecilik anlayışı gütmeyeceğiz. Köylümüzün sıkıntılarını, yaşadıkları zorlukları onlarla birlikte çözeceğiz”
SALİHLİ, ()
FOTOĞRAF