PLASTİK boru sektörünün önde gelen kuruluşlarından Esen Plastik’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen, Türkiye’de son günlerde yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantıların, gelecekte daha kalıcı izlere yol açmaması için hızla önlem alınması gerektiğini söyledi.
EBSO meclis toplantısındaki konuşmasında, Türkiye’nin global ekonomiler içerisinde en büyük avantajı olarak görülen ve yabancı sermayenin ülkeyi güvenli liman kabul etmesinin en büyük sebebinin, siyasi istikrar olduğunun altını çizen Salih Esen, “Özellikle son dönemde yaşanan hadiseler, Türkiye ekonomisi üzerinde ağır tahribat yaratmıştır. Gerekli önlemler alınmazsa ileriki dönemde tüm etkileri ile bu tahribatı daha derinden hissedeceğimiz aşikardır” dedi. Girdi fiyatlarındaki artışların reel sektörü doğrudan etkilediğini ve ard arda gelen zamların tüm dengeleri alt üst ettiğini kaydeden Esen, gelinen noktada süregelen belirsizliklerin Türkiye’yi üreten toplum olmaktan hızla uzaklaştırdığını söyledi.
Avrupa Birliği çıpasının Türkiye için ne kadar önemli olduğunun, yaşanan olaylarla bir kez daha kanıtlandığını bu nedenle böyle bir çıpayı kaybetme lüksünün olmadığını sözlerine ekleyen Esen, “Türkiye hukukun üstünlüğü ve erklerin ayrımı ilkeleri başta olmak üzere Avrupa Birliği uyum sürecinin gereklerini acilen uygulamaya başlamalıdır. Bu süreçten uzaklaşmak ülkemizin geleceğini ciddi risk altına sokmaktadır. Hükümetimizin bu konulara yine hassasiyetle eğilmesini temmeni ediyoruz” diye konuştu.
FOTOĞRAF