CORNELİA Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, rublenin dolar karşısında değer yitirmesi nedeniyle, Antalya'nın lokomotif pazarı Rusya'nın 2014'te alım gücünün düşeceği ve bizi olumsuz etkileyebileceğine işaret etti.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde dünyaca ünlü turizm destinasyonu Belek'te hizmet veren Cornelia Otelleri, 2013 yılı değerlendirmesi ve 2014 yılı hedefleri, Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya tarafından açıklandı.

YÜZDE 80 DOLULUK

Cornelia otellerinin 2013 yılını bölge ortalamasının yüzde 16 üzerinde kapatarak yıllık yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını belirten Zafer Alkaya, “2013 Antalya ve Belek turizmi açısından zor bir yıldı. Bölgenin turizm açısından en önemli kaynağı olan Rusların, Yunanistan ve İspanya gibi rakip ülkelere kayması, Almanya, İngiltere gibi pazarlarda ekonomik daralmanın getirdiği riskler 2013 yılında fazlasıyla hissedildi" dedi.

RUS TURİST SAYISI DÜŞEBİLİR

Rublenin dolar karşısında değer yitirmesi nedeniyle, Antalya'nın lokomotif pazarı Rusya'nın 2014'de alım gücünün düşeceği ve bizi olumsuz etkileyebileceğinin konuşulduğunu aktaran Alkaya "Rus basını bu yıl beklenen ekonomik durgunluğun etkisiyle Rusya'da alım gücünde yaşanması öngörülen düşüşle beraber yurt dışına tatile çıkan turist sayısının da düşüşe geçebileceğini öngörüyor" diye konuştu.

RUS TURİST TASARRUFA GEÇTİ

Rus turistlerin tasarruf yapmaya başladığını aktaran Alkaya, "2013 yılında satın aldıkları tur paketlerinin fiyat kategorisi ciddi anlamda düştü. 2014 yılında Rusya ekonomisindeki olumsuz faktörlerin bu yıl bize de olumsuz yansıyabileceğini öngörüyoruz. 2014 yılında Rusya'dan yurt dışına çıkan turist sayısındaki artışın sürüp sürmeyeceği belli değil. Soçi Olimpiyatları'nın yanı sıra, ekonomideki gidişattan dolayı alım gücünün düşmesi de bu sezon turist sayısının azalmasına neden olabilir" dedi.

GOLFTE YENİ HEDEF UZAKDOĞU

45 ülkeden misafir ağırladıklarını ve yeni pazarlar keşfetmeye çalıştıklarını açıklayan Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ise “Özellikle, Çin, Japonya, Kuzey Kore, Singapur gibi Uzakdoğulu turistleri öncelikle golf turizmi kapsamında Belek'e çekmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi. (FOTOĞRAFLI)