MANİSA’da sanayide ve istihdam alanındaki rekabet gücünü geliştirmek amacıyla AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından 19-20 Şubat tarihleri arasında, çalıştay düzenlenecek.
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülecek olan 2 milyon Euro bütçeli, “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” için seçilen 20 pilot il arasında yer alan Manisa’da çalışmalar başladı. Proje kapsamında Manisa’daki sanayi ve istihdam alanında rekabet gücünün artırılması, yeni fikirlerin geliştirilmesi amacıyla, “Rekabet Gücü İçin İnovasyon” adı altında çalıştay düzenlenecek.
19 Şubat’ta başlayacak ve iki gün sürecek çalıştayın Elginkan Vakfı Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde düzenleneceğini dile getiren Manisa Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Vural Sevener, çalıştayın KOBİ ve sanayi kuruluşlarına yönelik olacağını açıkladı. Çalıştay, hakkında bilgi veren Sevener, “Program kapsamında AB’nin KOBİ Politikası”, “Sanayi ve İşletme Politikaları”, Sosyal Politika ve İstihdam uyum süreçleri hakkında hem sanayicilerimize hem de ilgili kurumlarımıza bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca ilimizin en büyük sorunlarından biri olan nitelikli ara eleman yetiştirilmesi konusunda AB Uyum süreci içerisinde kurulan Mesleki Yeterlilikler Kurumu sanayicilerimize ve kamu kurumlarımıza bilgilendirmede bulunacak. Yani ilimizde mesleki eğitim alanında bir yol haritası oluşturmuş olacağız. 2 günlük çalıştayımıza TÜBİTAK’tan, AB Bakanlığı’ndan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yetkililer katılacaktır” diye konuştu.
Sevener, çalıştay sonrasında çıkarılacak olan mesleki eğitim yol haritasının sanayiciye büyük bir fayda sağlayacağını belirterek, “Öncelikle hangi sanayicinin ne tür elemana ihtiyacı olacak, bu elemanın nerede nasıl yetiştirileceği ortaya çıkacak. İlgili mesleki eğitimi kurumları ise buna uygun meslek eğitim kursları açarak sanayicinin isteğine göre nitelikli, işini iyi bilen elemanlar yetiştirecek. Yani sanayicinin en çok istediği nitelikli ara eleman sıkıntısı ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.
Sevener ayrıca, çalıştay kapsamında Arge ve İnovasyon çalışmaları konusunda hibe desteklerden faydalanan sanayici kuruluşlarının da Manisalı sanayicilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacağını söyledi. Sevener, çalıştaya tüm sanayicileri beklediğini dile getirdi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, () Fotoğraflı