AYDIN’da, MHP’li Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner, sosyal yardımların yerine tam olarak ulaşamadığını belirterek, hazırladıkları “Aydın Efe Kart” projesiyle her kesimin ihtiyaçlarını karşılayan bir sosyal yardım projesini hayata geçireceklerini açıkladı.
30 Mart’ta yapılacak seçimler öncesi Aydın’da çalışmalarını sürdüren MHP’li Efeler Belediye Başkan Adayı Recep Taner, “Aydın Efe Kart” ismini verdikleri soysal yardım projesini tanıttı. MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Taner, sadece projeleriyle halkın karşısına çıkmak istediğini söyledi. Genelde ve yerelde yapılan sosyal yardımların tam anlamıyla yerine ulaşmadığını savunan Taner, MHP’nin sosyal yardımlar konusunda farklı bir bakış açısı olduğunu belirterek, “Bizim geleneklerimize göre yardımlar gizli yapılır. Öyle basına poz vererek veya gönderilen yardım kolisinin üzerine yazılan yazı ile insanları teşhir ederek yardım yapılmaz. Aydın’da dağıtılan kömürlerin sabaha karşı at arabalarına konularak satıldığını ve bu parayla evin ihtiyaçlarının giderildiğine defalarca şahit oluyoruz. İnsanlara zorla sahtekarlık yaptırıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde de oldukça yanlış uygulamalar var” dedi.
260 BİNİN TAMAMINA ’EFE KART’ VERİLECEK
MHP’nin 2012 Genel Seçimleri öncesi kamuoyuyla paylaştığı ’Hilal Kart’ projesini Aydın’a uyarladıklarını kaydeden Taner, Efeler Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan 260 bin kişinin tamamına kart vereceklerini söyledi. Kart sayesinde halkın belediyeyle olan tüm işlemlerinin kolaylıkla halledilebileceğini bildiren Taner, kentte hayata geçirilecek projelerle ilgili görüşlerinin sorulabileceği bir referandum ortamı oluşturulacağını açıkladı. Taner, “Karta 300, 400 veya 500 lira tutarında ihtiyaç sahibinin durumuna göre kontör yüklemesi yapılacak. Kartlarımızı mümkün olduğunca evin kadınlarına teslim edeceğiz. Bu kartta keyif verici maddeler dışında diğer tüm ihtiyaç maddelerinin alınabilmesi sağlanacak” diye konuştu.
“EFELER MİLLİYETÇİLİĞİ YAPACAĞIZ”
Kartla yapılacak harcamaların Aydın ekonomisine katkı sağlaması için ’Efeler Milliyetçiliği’ yapacaklarına vurgu yapan Taner, “İhtiyaç sahiplerinin Efe Kart ile alışveriş yapabilmesi için işyerlerine post cihazı vereceğiz. Girişinde Efe Kart logosu bulunan tüm işyerlerinden alışveriş yapılabilecek. Biz Milliyetçiysek, bu konuda da böyle davranacağız. Efe Kart, merkezi başka illerde bulunan zincir mağazalarda geçmeyecek. Sadece Aydın Güzelhisar veya Efeler Vergi Dairelerine kayıtlı esnaflarımıza post cihazı vereceğiz” dedi.
Cem ULUCAN / AYDIN, ()
FOTOĞRAF