RADYO Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), RATEM Akademi'yi hayata geçirerek, çalışan ya da mesleğe yeni katılan medya mensupları için mesleki eğitimlere başlıyor.
Medya sektöründe çalışan işgücünün mesleki standartlarının belirlenmesi ve uygulanması için AB standartları çerçevesinde çalışmalar yürüten RATEM'in yeni projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleştiriliyor.
RATEM Akademi'de, sektörel bilgilerini güncellemek isteyen yayıncılar kadar mesleğe yeni katılmak isteyenler için uluslararası standartlarda eğitimler verilecek.
Dünyanın önde gelen yayıncılık eğitim kuruluşları ile kısa ve uzun vadeli ortak çalışmalar geliştirme yoluyla RATEM Akademi'de sunulan eğitimin, dünya standartlarında ve sektörün güncel ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde olması hedefleniyor. Türkiye'de yaklaşık 1600 radyo ve televizyon kuruluşunda istihdam edilen 40 bin çalışana AB standartlarında ve akreditasyon sürecinden geçen sınavla 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' verecek olan RATEM MEYESER (Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi) ile yakın işbirliği sayesinde, akademide verilen eğitimlerin meslek standartlarına uygunluğu da gözetiliyor. (FOTOĞRAFLI)