İZMİR’in önde gelen zeytinyağı üreticilerinden Poyraz Grup bünyesinde faaliyet gösteren Poyrazcan Gıda firmasının, 3 Milyon Dolar yatırımla kurduğu yeni fabrikasında, iki ay içerisinde üretime başlayacağı açıklandı. Firmanın iç piyasada ilk 5 firma arasına girmesi, dış piyasada da etkin olmayı planlandığı bildirildi.
Ege Bölgesi’nde yetiştirilen en önemli ürünlerden olan zeytinden elde edilen sağlık kaynağı zeytinyağını, iç ve dış piyasaya sunmak için 6 yıl önce kurulan Poyrazcan Gıda, yoluna yeni yatırımlarıyla büyüyerek devam etti. Firma, Gaziemir’deki fabrikasını İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi’nde (İTOB) 3 milyon dolar yatırımla kurduğu modern tesislerine 2 ay içinde taşıyacak. Poyrazcan’ın iç piyasada ilk 5 marka arasına girmesinin, ihracatta da Amerika Kıtası, Uzakdoğu ve Ortadoğu pazarında etkin olmasının planladığını söyleyen Poyrazcan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özpoyraz, kısa süre içinde sektörde ilk 10 marka arasında yer almayı başardıklarını dile getirdi.
Poyrazcan markasını önce iç piyasada belirli bir noktaya gelmesi için çaba verdiklerini söyleyen Özpoyraz, “Kısa bir süredir sektörde olmamıza rağmen hemen hemen tüm market zincirleri ile toptan zincirlerinde varız. Kaliteden hiçbir zaman taviz vermeden ürettiğimiz ürünlerimiz tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Bundan sonrada kaliteden ödün vermeden, tüketicilere en iyi zeytinyağını en uygun fiyatlarla sunmak istiyoruz” dedi. Tekeli İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare alana kurulan modern tesislerinin tamamlanmak üzere olduğunu 2 ay içinde üretime geçmeyi planladıklarını da anlatan Özpoyraz, “Tesis içinde 3 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Yeni tesis ile 18 kişilik ekibimizin sayısı artacak ve şirket yeni bir döneme girecek. Yeni tesisimizle yılda 4 bin ton üretim kapasitesine sahip olacağız. Hem iç piyasada hem de dış piyasada talepleri daha hızlı karşılar hale geleceğiz. Bu tesisle fiziki yatırımımızın büyük bir bölümü tamamlanmış olacak. Bundan sonra pazarlama faaliyetlerine ağırlık vererek iç ve dış piyasada payımızı artırmak için çalışacağız” dedi. Bu yıl ilk ihracatlarını yapmak istediklerini bu amaçla dünyanın önde gelen gıda fuarlarının hemen hepsine gitmeyi planladıklarını sözlerine ekleyen Özpoyraz, rekoltede geçen yıla göre yüzde 40 oranında düşüş yaşandığını, ürün fiyatının ise yüzde 40 - 50 oranında arttığını, ancak bu artışı satış fiyatlarına yansıtmadıklarını dile getirdi. foto