CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, meclis üyesi aday listelerinin açıklanmasının ardından saha çalışmalarına kadınlarla başladı.
Çankaya’daki merkez seçim bürosunda Sema Pekdaş, 113 mahalleden gelen mahalle temsilcisinin yanı sıra, İlçe Kadın Kolları yöneticileri ve komisyon üyesi kadınlarla kahvaltıda buluştu. Sema Pekdaş, Konak’ta çıkılan yolun, aydınlık bir Türkiye’de kadın ve çocukların özgürce yaşadığı, hayatın her alanında var olduğu bir yönetime ulaşma yolu olduğunu söyledi. Pekdaş, “Biz kadınlar, evlere kapatılmak değil, çalışmak, üretmek ve sokaklarda özgürce dolaşmak istiyoruz. Türkiye’nin karanlığa gidişini engellemeyi, Türkiye’de aydınlığa bir kapı açmayı istiyoruz” diye konuştu.
Yerel yönetimlerde farklılığı ancak kadınların sağlayabileceğini dile getiren Pekdaş, “Sizin varlığınız benim gücüm” diyerek kadınlara teşekkür etti. Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Pekdaş, “Bu dönem milletvekilleri darp edildi, kavgalar oldu, zorla yasalar çıkarıldı. İlk kez bu dönem ayakkabı kutularını gördük, yatak odalarından çıkan dövizleri gördük, bacanakları gördük, para transferlerini gördük. Şimdi hükümet bizim bunları unutmamızı istiyor. Yarattığı algılarla, 17 Aralık’ı unutturmak istiyor. Yine iktidarına, talana, hırsızlığa devam etmek istiyor. Bu talana son vermenin, bu hırsızlığa son vermenin yolu, bu yerel seçimlerdir. Bu yerel seçimde biz AKP hükümetine tokat atacağız” dedi.
Kahvaltılı buluşmaya destek verenler arasında Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) İzmir Şube Başkanı Sema Ovgün de yeraldı. Ovgün, Pekdaş’ın Türkiye’de kadın hareketine öncülük eden isimlerin başında geldiğini söyledi. Yanında getirdiği ve Ege Üniversitesi bünyesinde İzmir Kadın Kuruluşları tarafından hazırlanan “Atatürk ve kadın” konulu çalışmayı gösteren Ovgün, “Bu dosya “Atatürkçü’ değil diyenlere kapak olsun. Bu kentin bozulmasını isteyenler var. Siz CHP’liler olarak bunlara sahip çıkın. CHP’nin yıkılmamasına sizlerin katkısı olacak. Sema Pekdaş’ın kazanmaması için açıkça bir propaganda yürütülüyor, DSP’ye geçenlerin açık çekler aldıkları iddia ediliyor. Ne derece doğru bilmiyoruz. Seçimi kazanmanız için Sema Pekdaş’ın arkasında var gücünüzle çalışın” dedi.
İZMİR ()
foto