DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışması'nda üniversitelerarası ana yemek kategorisinde, bronz ve merit madalya kazandı.
Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen, 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Beylikdüzü'ndeki Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası festivale, bu yıl 35 ülkeden bin 400'ün üzerinde yerli ve yabancı şef katıldı. Farklı kategorilerde yemeklerin 4 gün boyunca yarıştığı festival sonunda, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri başarılı sonuçlar elde etti.
Üniversitelerarası ana yemek kategorisinde yarışan birinci sınıf öğrencilerinden Kenan Uz, yarışmaya katıldığı kuşkonmaz ve tarçınlı vişne sos eşliğinde fırında dana bonfile, safranlı köz biberli pilav ile bronz madalya, Emre Erdönmez ise Türk kahveli kırmızı şarap sos ile fırında kuzu pirzola, kereviz püresi ve kıtır keşkek ile merit madalyanın sahibi oldu. Yarışma sonunda düzenlenen törende Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine madalyalarını, Çanakkale Aşçılar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin verdi.
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF