KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Haram lokmayla besleniyorsanız, hücreleriniz affedersiniz ama zıkkım dolar” dedi.
Kayseri Belediyesi'ne ait uzun yıllar sinema olarak hizmet veren ve yenilenen bina, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı olarak yeniden açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki açılışta yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarımızda 1985'te üç dalda 80 öğrenci varken, bugün yılda 5 bin öğrenciye kavuştuk” dedi. Sanatla ilgisi olan insanın kavgadan, cehaletten uzak olduğunu söyleyen Özhaseki, “İyi bakar iyi düşünür, iyi yaşar ve iyi ölür” diyerek duygu ve düşüncelerini geliştirecek en önemli şeyin sanat olduğunu söyledi. Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti:
“Siz eğer helal lokmayla beslenirseniz, doğru adamlarla çalışırsanız, iyi düşünür, hayata iyi bakarsınız. İyi insanlarla beraber olduğunuz için iyi işler yaparsınız ve iyi ölürsünüz. Orda da sizi iyi karşılarlar. Yok tersi ise ve haram lokmayla besleniyorsanız, hücreleriniz affedersiniz ama zıkkım dolar. İyi düşünemez, iyi söylemezsiniz. Kötü düşünürseniz, kötü ölürsünüz, orada da sizi kötü karşılarlar.”
Konuşmaların ardından açılan hizmet binası protokol tarafından gezildi. Özhaseki ve beraberindekiler konservatuvar girişinde kursiyerler tarafından canlı müzikle karşılandı. Derslikleri gezen ve farklı dallarda eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Özhaseki daha sonra hizmet binası içindeki salona geçerek konservatuvar sanatçılarının mini konserini izledi.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın yeni hizmet binası, 1992’den beri Kayserili sinemaseverlere film gösterimleri yapan Sinema Onay olarak hizmet vermişti. Sinema Onay, 2012 yılında perdelerini kapatmış, geçtiğimiz aylarda bir alışveriş merkezinde yeniden açılmıştı.