DOKUZ Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) Genel Müdürü Necip Özbey oldu.
DEPARK Genel Müdürü Necip Özbey 15 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen ilk Genel Kurul’a katılarak görevine başladı. Genel Kurul’un ardından Rektörlük Çatı Restoran’da Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğinde düzenlenen Tanışma Toplantısı’nda üst düzey yöneticilerle bir araya geldi. Özbey, dün (salı) gerçekleştirilen Senato Toplantısı’nda da Dokuz Eylül Üniversitesi’nin senatörleri ile buluştu.
ODTÜ Teknokent OSTİM Direktörlüğü’nden DEPARK’a transfer olan Necip Özbey, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öncülüğünde kurulan DEPARK’ın üniversite-sanayi işbirliği açısından ülke çapında heyecan yarattığını ifade etti. “Teknopark Ustası” olarak tanımlanan Necip Özbey, 1976’da ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu ve 2006 yılında Akdeniz Üniversitesi MBA programını tamamladı.
Çalışma yaşamına Sabancı Holding Çimsa Çimento Fabrikası’nda başlayan Özbey, 1980-2000 yılları arasında İzmir’de çeşitli firmalarda yönetici ve işveren olarak çalıştı. Ekim 2001 tarihinde Akdeniz Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı olarak göreve başlayan Özbey, 2004 yılında Antalya Teknokent A.Ş.’nin Kurucu Genel Müdürü olarak, Antalya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kuruluşunu gerçekleştirdi. Necip Özbey, Mart 2009’dan itibaren ODTÜ Teknokent OSTİM Merkez Direktörü olarak OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yenilenebilir Enerji ve Medikal Sanayi Kümeleri Yürütme Kurullarında ve Mersin Teknopark Yönetim Kurulu’nda ODTÜ Teknokent temsilciliği görevlerini de yürüttü.
FOTOĞRAF