İZMİR’in Menemen ilçesinde Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 3-6 yaş arasındaki anaokulu öğrencileri ilk karnelerini aldı.
Dünyanın en büyük üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük otistik çocuk eğitim merkezi olan Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 12 çocuk, 2013-2014 eğitim yılı ilk dönemi sonunda karne heyecanı yaşadı. Merkezde 3-35 yaş arası 240 öğrenci bulunduğunu ifade eden Okul Müdürü Sadettin Akçi, “Değişik birim ve istasyonlarda eğitim-öğretim hizmeti veriyoruz. Okul öncesi birimimiz geçen sene kuruldu ve bu sene ilk kez karne veriyoruz. Bu çocuklarımız ilk kez karne heyecanı yaşıyor” dedi.
Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi olarak amaçlarının bu öğrencilerin bir an önce iyileşerek normal okullarda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu belirten Akçi, “Devletimizin sağladığı imkanlar doğrultusunda buradaki çocuklarımızın bakımları dört dörtlük sağlanıyor. Onları iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Fakat bu gelişmeyi gösteremeyen öğrencilerimizin de sonuna kadar yanındayız” dedi. Düzenlenen törene Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da katılarak minik çocuklara karnelerini verdi.
Caner CANTÜRK / MENEMEN, () Fotoğraflı