ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yapılacak caminin temel atma törenine katıldı.

Antalya OSB'de düzenlenen temel atma törenine Vali Öztürk’ün yanı sıra, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve OSB Müteşebbis Heyeti Üyeleri katıldı.

Vali Öztürk, turizmi ve tarımıyla Türkiye’nin gözbebeği olan Antalya’nın çevreyle uyumlu organize sanayisiyle de Türkiye’de adından söz ettiriyor olmasının önemli olduğunu belirterek, bu ve bundan sonra yapılacak bütün sanayi tesislerinde de tesisin çevreyle uyumuna, arıtmasına ve sosyal tesislerin yapımına özel bir itina gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Öztürk, konuşmasının sonunda caminin Döşemealtı’na ve OSB’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Çetin Osman Budak ise OSB’nin 12-13 bin kişinin yaşadığı büyük bir yaşam alanı olduğunu ve bu rakamın daha da artacağını belirterek, OSB’de mutlaka sosyal alanların, ibadet alanlarının, eğitim alanlarının olması gerektiğini aktardı. OSB’ye endüstri meslek lisesi yapmakla bunun ilk adımını attıklarını belirten Budak, “Şimdi burada caminin temelinin yükseldiğini görmek bize büyük mutluluk veriyor. Biz Türkiye’nin en çevreci organize sanayi bölgesi ödülünü almış bu bölgeyi yaşanabilir, bütün sosyal alanları kapsayan, büyük ve daha çevreci bir sanayi bölgesi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Konuşmalar sonrası İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı duanın ardından temel atma işlemi gerçekleştirildi. (FOTOĞRAFLI)