FİRST Lego Ligi turnuvalarına katılacak olan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) öğrencileri, kendilerine yarışma konusu olarak orman yangınlarını seçti.
9-16 yaş arası çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgi ve meraklarını arttırmak, onlara anlamlı yaşam becerileri kazandırmak için tasarlanmış uluslararası bir program olan First Lego Ligi 15-16 Şubat 2014 tarihinde düzenlenecek. Bu yarışmaya katılacak olan EÇEV üyesi, orman ve doğa sevdalısı 9 ve 12 yaşlarında 10 öğrenci, koordinatörleri Meral Akbacı ile birlikte İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulundu. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın tarafından ağırlanan öğrenciler, orman yangınlarının çıkmaması için insanların çok duyarlı olması gerektiğini, çünkü ormanların gelecekleri olduğunu söyledi. EÇEV Öğrencileri çıkan bir orman yangınını söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak, yardım etmek istediklerini, bunun için de çeşitli projeler ürettiklerini belirtip, bunlarla ilgili tiyatral bir sunum gerçekleştirdi.
İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ormana ve doğaya olan bu duyarlılıkları için EÇEV öğrencilerine ve koordinatörleri Meral Akbacı’ya teşekkür etti. Onlara ziyaretin anısı olarak Orman Bölge Müdürlüğü’nün ormanlardan özel olarak toplattığı bitkilerden üretilen bitki kokteyli çayları, “Alo 177 Yangın İhbar' logolu fincanlar ve Sincap Çocuk dergilerinden hediye etti. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, öğrencilere yüreklerinde orman sevgisinin hiç eksilmemesini, ormanların onların geleceği olduğunu teşkilat olarak son teknoloji araç ve ekipmanlar kullandıklarını ama yine herşeyin insanda başlayıp, insanda bittiğini söyledi.
FOTOĞRAF