EGE Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yapan Batıçim’in Bornova tesislerinde, bitkisel perdelemenin iyileştirilmesi amacıyla yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yeni fidanlar dikildi.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Batıçim Bornova tesislerinde bitkisel perdelemenin iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Batıçim Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, Batıçim Murahhas Üyesi Tufan Ünal ve akademisyenler katıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Yılmaz, “Doğaya dönük çevreci anlayışımızı kurumlar arasındaki işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Böyle bir işbirliği ve dikim töreni gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.
Geçen sene Ege Üniversitesi ile protokolü yaptıklarına değinen Feyyaz Ünal da “Batı Anadolu Çimento’nun Ege Üniversitesi’nin bilgi birikimine ve tecrübesine ihtiyacı var. Ege Üniversitesi’nin de uygulama alanına ihtiyacı var. İki konu belirledik. Bir tanesi Ziraat Fakültesi ile gerçekleştirdiğimiz Batı Anadolu Çimento Fabrikası’nın bitkisel perdelemesinin iyileştirilmesi. Amacımız dışarıdan baktığımız zaman buradaki çimento fabrikasının daha yeşil daha ağaçlarla kaplanmış daha çevreci görünmesini sağlamak. Dört mevsim hızlı büyüyen yapraklı ağaç tiplerine odaklanarak bin ağaç seçtik, bunları projelendirdik. Bu yerlere ilk 40 ağacımızı yazın temel atma töreni ile diktik. Bugünde geriye kalan 900 küsur ağacın dikimini gerçekleştirdik. Artık önümüzdeki bir iki yıllık süreçte bu ağaçların büyümesiyle birlikte Batıçim’in bitkisel perdesini Ege Üniversitesi ile gerçekleştirmiş olacağız. Gübreleme ve sulama projelerini Ege Üniversitesi ile yapmaktayız. Önümüzdeki 40-50 yıl sonrasının bir ormanını yaratmaktayız” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile 20 Haziran 2013 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde; Batıçim’in Bornova tesislerinde sürdürülen peyzaj, sulama ve bitkisel tasarım projeleri tamamlandı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, akademik personelin hazırladığı peyzaj projelerinin son ayağında 10 farklı türde 689 fidanın dikiminin daha yapıldığını belirtti.
FOTOĞRAF