AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, belediye meclisi adaylarının beş komisyonun değerlendirmesinden geçerek belirlendiğini söyledi. Belediye meclisi üye adaylarının belirlenmesi sürecinin sonuna geldiklerini de vurgulayan Örki, “Aday belirleme çalışmalarımızı büyük titizlikle yaptık” dedi.
19 İlçede belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde beş aşamalı değerlendirme yapıldığını belirten Örki, “İsim listelerimizi belirlerken özellikle bakanımızın, milletvekillerimizin, büyükşehir belediye başkanımızın teşkilatımıza yol gösteren katkıları olmuştur. Kararlarımız ortak akılla ve bolca istişare edilerek alınmıştır. Aday adayları önce ilçe teşkilatları tarafından kurulan komisyon, ardından il başkanı, başkan yardımcıları, il kadın ve gençlik kolları başkanlarından oluşan komisyonda değerlendirildi. Üçüncü komisyon ise il başkanı, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve büyükşehir belediye başkanı tarafından oluşan komisyonda değerlendirildi” dedi.
Belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde dördüncü değerlendirmenin ise ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli milletvekillerinin oluşturduğu komisyonda yapıldığını anlatan Örki, “ Beşinci ve son komisyonumuz, Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şentop ile birlikte, genel merkez kadın kolları genel başkan yardımcımız, genel merkez gençlik kolları genel başkan yardımcımız, il kadın kolları başkanı, il gençlik kolları başkanı, büyük şehir belediye başkanımızdan oluştu. Beş komisyonla yaptığımız çalışma, Denizli’ye verdiğimiz büyük önemin bir göstergesidir. Belirlenen isimler partimizin hizmet coşkusu ve hızına uygun, halkımıza hizmetkar olabilecek kişilerdir. Denizli’de 20 belediyede Ak belediyecilik anlayışını hakim kılmak istiyoruz” diye konuştu.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, ()
FOTOĞRAF