TALAS'TA evliliklerini Sevgililer Günü’nde gerçekleştirmek isteyen 4 genç, 1 yaşlı çift evlenme dairesine başvuruda bulundu. Başkan Rifat Yıldırım'ın kıydığı nikâhlarla hayatlarını birleştiren çiftler nikâhın ardından hazırlanan alana fidan dikti.
Talas Nikah Salonu’nda yoğun geçen törenlere çiftlerin yanı sıra yakınları ve sevenleri de katıldı. Hayatlarını önemli bir tarih olan Sevgililer Günü’nde gerçekleştirilen törenle birleştirmek isteyen 5 çift hazır bulundu. Davetlilerin de katıldığı törende konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, evliliğin önemine dikkat çekti. Başkan Yıldırım, "Her yeni evlenen çifte fidan hediye ediyoruz ve kendilerinin de fidanları uzun ömürlü olur, inşallah nice fidanlar dünyaya gelir. Evlenen çiftlerimize evliliği ve eşlerini anlamaları için danışman olarak kültür yayını olarak bastırdığımız "Biz Evleniyor muyuz yoksa Eğleniyor muyuz?" isimli kitabı hediye ediyoruz. Sosyal bir proje olarak daha önce başlattığımız her dünyaya gelen bebek için bir fidan hediye ediyorduk. İki fidanı birlikte büyütüyoruz kampanyası ile yürüttüğümüz bu proje ile on binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Şimdi yeni evlenen çiftlere fidan diktiriyoruz. Şimdi Talas'ta her evlenen çiftin bir fidanı var" dedi.
14 ŞUBAT’TA İKİNCİ BAHAR
14 Şubat'ta ilginç bir evlilik de yaşandı. 84 yaşındaki Muammer Beşkazak ile 74 yaşındaki Fedakar Boztürk, Sevgililer Günü’nde ikinci kez dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı.
Nikah salonunda hayatlarını birleştiren çiftler daha sonra Mevlana Mahallesi Halef Hoca Caddesi üzerinde oluşturulan alana fidanlarını toprakla buluşturdu. Nikahları kıyılan çiftler kendilerine fidan dikimi ve kitap hediyesiyle 14 Şubat sürprizi yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'a teşekkür etti. Evlenen çiftlere Mustafa Atak'ın kaleme aldığı ve belediye kültür yayını olarak basılan "Evleniyor muyuz yoksa eğleniyor muyuz?" kitabı da hediye edildi.