DOKTORLARIN, safra yolu kanseri olduğunu ve üç aylık ömrü kaldığını söylediği 64 yaşındaki Rıza Demirci, İzmir Üniversitesi Medicalpark Hastanesi’nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Demirci ameliyatın ardından “Ölmedim, hayattayım” dedi.
Bursa’da yaşayan Rıza Demirci, hazımsızlık, beyaz renkli dışkı ve sarılık şikayetleriyle doktora gittiğinde safra yolu kanseri teşhisi konuldu. Kendisine, kanserin safra yollarını sarması nedeniyle ameliyat şansının da bulunmadığını, üç aylık ömrünün kaldığının söylendiğini belirten Demirci, bunun üzerine çare aramaya başladı. İzmir Üniversitesi Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ünal Aydın'ın bu tür ameliyatları yapabildiğini öğrenen Demirci İzmir’e geldi. Hastaneye başvuran Demirci, yapılan tetkiklerinin arından ameliyata alındı. Bir gün sonra ayağa kalkan Demirci, “Ölmedim hayattayım. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.
Bu tür rahatsızlıklarla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ünal Aydın, ameliyat sırasında patolojik olarak yapılan incelemede safra yollarını tıkayan hastalığın safra yolu kanseri değil, ilaçla tedavi edilebilen lenf düğümü kanseri olduğunu belirlediklerini söyledi. Doç. Dr. Aydın, safra yolu kanserinin çok tehlikeli bir kanser türü olduğunu, ameliyat edebilmenin bu tür hastalar için çok büyük şans olduğunu belirterek, “Safra yolu kanseri tanısı ile ameliyat edilen hastaların yüzde 10-15’i kanser bile olmayan iyi huylu darlıklar olabilir. Hastalar bu yüzden ümitsizliğe kapılmamalı” diye konuştu. Hastalarda safra yolu kanserini taklit eden lenf düğümü kanseri çıktığını, bunun da büyük oranda medikal yolla tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu tespit ettiklerini anlatan Aydın, “Tabii ki safra yolu kanseri ameliyatı zor ve çok daha tehlikeli bir kanser türüdür. Ancak hastalarımız bu konuda ümitsizliğe kapılmamalıdır. Safra yolu kanseri olarak bilinen hastaların yüzde 10-15’inde kanser çıkmamaktadır. O yüzden ameliyat ve tedavi şansını sonuna kadar araştırılmalıdır” dedi.
FOTOĞRAF