Sevil Petrini’nin patronluk hayali Gediz Üniversitesi’nde ücretsiz aldığı girişimcilik eğitimi sayesinde gerçeğe dönüştü.
Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (GESEM), İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle ücretsiz düzenlediği “Girişimcilik Proje Destek Programı” meyvelerini veriyor. Bu eğitim sayesinde ülke ekonomisine yeni girişimciler katılıyor, yeni istihdam alanları açılıyor. 27 yaşındaki Sevil Petrini, güzellik ve bakım hizmetleriyle cilt tedavisinin aynı anda sunulduğu bir merkez açma hayalini gerçekleştirmek için Gediz Üniversitesi’nin girişimcilik programına katıldı. 70 saatlik eğitim sırasında öğrendikleri, onu düşlerini süsleyen patronluğa taşıdı. İtalyanca’da “muhteşem’ anlamına gelen “Splendida’ adı taşıyan güzellik stüdyosu açan Petrini beş kişilik ekibiyle hem kadınlara hem erkeklere hizmet vermeye başladı. KOSGEB de genç kadın girişimciye 30 bin TL hibe kredi verdi.
Hayali gerçeğe dönüşen Sevil Petrini, “Eğitimin önemini bir kez daha anladım. Bu program, girişimci olmak isteyen ama neyi nasıl yapacağına tam olarak karar veremeyenlere yol gösteriyor, devlet desteğinden yararlanma imkanı da sunuyor” dedi.
İZMİR ()
foto