DEMRE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınav Gözetmenliği Kursu'nu tamamlayan 108 öğretmen sertifikalarını aldı.

Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, motorlu taşıt sınavlarında görev alacak öğretmenler için düzenlenen 120 saatlik kurs tamamlandı. Kursun tamamlanmasının ardından kursiyerlere yönelik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, yeni çıkan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmenliği hakkında bilgi verdi.

YÖNETMELİĞİ ANLATTI

Direksiyon ve yazlı sınav kurallarını anlatan Aldal, sınav komisyonunda görev alacak öğretmenlere dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında da bilgiler verdi. Direksiyon sınavı güzergahında yapılması gerekenleri tek tek anlatan Aldal, "Sürücü adayı, sınav boyunca aracın kalkışı, hareket etmesi, geri giderek 2 araç arasına park etmesi, geri viteste 25 metre gitme, ışıklı kavşakta sağa, sola dönüş, aracın silecek, ışık ve havalandırma düğmelerini çalıştırması gibi temel şeyleri yapacak. Hata yapan sürücü adayının, sınav süresi olan 30 dakikanın dolması beklenmeden sınavı sonlandırılacak. Sınav yönetmenliğe göre hareket etmeyen öğretmene bir daha görev verilmeyecek" diye konuştu.

KURALLARA UYMAYANA GÖREV YOK

Direksiyon sınavında öğretmenlere çok dikkatli olmaları ve vicdanlı hareket etmeleri söyleyen Aldal, "Hata yapan adaya verilecek bir ehliyet, bir gün bizim, sizin canınıza kast edebilir. Bu nedenle hak eden ehliyet alacak" dedi. Seminer sonunda Aldal, sürücü kursu öğretmenleri ile yöneticilerin soruları yanıtlandı. Seminerin ardından Aldal, sınav görevlisi öğretmenlerle, basına kapalı toplantı yaptı. (FOTOĞRAFLI)