AFYONKARAHİSAR'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında, öğretmen ve öğrencilere 165 tablet dağıtıldı.
Atatürk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tuğulu, projenin Türkiye'de kademe kademe gerçekleştirildiğini kaydetti. 2013 yılında Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 300 adet tabletin öğretmen ve öğrencilere dağıtıldığını kaydeden Tuğulu, "Projenin hedef kitlesi 9'uncu sınıf öğrencilerimizdir. Bu yıl içerisinde 2 etapta dağıtımlar gerçekleştirilecek. Birinci etapta Atatürk Anadolu Lisesi ve Kocatepe Anadolu Lisesi ile 9'u ilçelerdeki toplam 11 Anadolu Lisesi'nde tablet dağıtımı yapılacak. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerimize 52 öğretmene ve 9'uncu sınıf öğrencilerimize toplam 165 tablet dağıtacağız" dedi.
İLERİ TEKNOLOJİ
Fatih Projesi'yle tüm öğrencilerin çok ileri teknolojiye kavuştuklarını belirten Vali Balkanlıoğlu ise şunları kaydetti: "Bizler bilgisayarla tanıştığımızda 30'lu yaşlarımızdaydık. Hatta bilgisayarlar bozulur diye çok fazla kullanmadığımız günler bile oldu. Şimdi bilgisayar programları öyle bir hale geldi ki artık insanlar hiçbir eğitim almadan neredeyse deneme yanılma yolu ile bazı şeyleri öğreniyor. Aklınıza takılan bir konuyu internette çok kısa sürede araştırabiliyor ve ulaşabiliyorsunuz. Artık bir şey araştırmak ve bulmak için ciltlerce kitaba bakmak gerekmiyor."
VALİ, TABLET DAĞITTI
Konuşmaların ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ile 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet dağıtımını Vali Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar protokolü dağıttı. Törene Balkanlıoğlu'nun yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Recep Oyur, Defterdar Mustafa Ceylan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tuğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci de katıldı. (FOTOĞRAFLI)