İZMİR’in Ödemiş ilçesinde Ödemişli gençlerin eğitimine katkı sağlayan Ödemiş Eğitim Vakfı’na Ödemişli Halide Köymen’in varisleri ev bağışladı.
Ödemişli gönüllüler tarafından 1997 yılında kurulan Ödemiş Eğitim Vakfı (ÖDEV), kurulduğu günden bu yana eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla öğrencilere yardım ediyor. Eğitim öğretim alanında araştırmalar yaparak etüt hizmetleri veren vakfa, Halide Köymen’in varisleri ev bağışladı.
CHP’li Ödemiş Belediye Başkanı ve Ödemiş Eğitim Vakfı Başkanı Bekir Keskin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Halide Köymen’in yeğeni Gürsen Gündem ile biraraya geldi. Gürsen Gündem, “Çocukların, özellikle de kız çocuklarının eğitimi konusuna önem veren teyzem merhum Halide Köymen’in ismini, eğitime destek veren bir kurum aracılığıyla yaşatmak istedik” dedi.
Ödemiş Eğitim Vakfı adına bağışçılara teşekkür eden Başkan Bekir Keskin, Bengisu Mahallesi Kimyacı Sokak’ta 140 metrekare arsadaki iki katlı, bahçeli evin önümüzdeki günlerde restore edileceğini söyledi. Evin, Ödemiş Eğitim Vakfı’nın hizmet binası olarak kullanılacağını açıklayan Keskin, etüt odaları sayesinde her geçen yıl daha çok sayıda öğrenciye destek olacaklarını sözlerine ekledi.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, () FOTOĞRAF