Özel TAKEV Lisesi öğrencileri, Balçova’da bir AVM’de gerçekleştirdikleri Flash Mob etkinliğiyle, ziyaretçileri hem şaşırttı hem de muhteşem bir dans gösterisi gerçekleştirerek, obezite tehlikesine dikkat çekti.
Planlı bir şekilde aniden ortaya çıkan, kalabalık bir grubun aynı anda aynı hareketi sergileyerek şaşkınlık yaratması anlamına gelen Flash Mob Dansı, Agora AVM’yi dolduran yüzlerce ziyaretçi tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Katılacakları uluslar arası bir yarışma için hazırlık yapan ve proje konusu olarak kendilerine toplumu tehtit eden “Obezite Tehlikesi”ni seçen öğrenciler, “Aktif yaşa, sağlıklı kal, kilonu koru” sloganıyla dans ettiler. AVM’nin farklı noktalarına dağılan gençler aniden başlayan müzikle birlikte, alışveriş merkezini dolduran yüzlerce ziyaretçinin şaşkın bakışları altında dans etmeye başladı. Etkinliği keyifle izleyen pek çok ziyaretçi de coşkuya ayak uydurarak dans eden gençlere katıldı.
Bir anda alışveriş merkezini hareketlendiren etkinlik büyük alkış aldı. Türkiye Obezite ile Mücadele Derneği’nden de destek alan gençler, gün boyunca dağıttıkları dökümanlarla da kamuoyunu bilinçlendirmek için çalıştı.
Profesyonel kameralarla görüntülenen bu etkinlik montajlanarak yurtdışında gerçekleşecek Destination Imagination organizasyonunda yüzlerce projeyle yarışacak.
İZMİR ()
foto