İZMİR Barosu, 2000-2002 yıllarında başkanlık yapan ve geçen yıl Urla'da yürüyüş yaparken düşüp yaşamını yitiren avukat Noyan Özkan adına bir hatıra ormanı kuruyor. İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir, bugüne kadar fidan bağışının 5 bini geçtiğini, sayının tören gününe kadar artabileceğini söyledi.
İzmir Barosu eski başkanlarından Noyan Özkan, geçen yıl 6 Nisan'da, sabah sporu için Urla İskele Mahallesi’nde yürüyüşe çıktı. 2175 Sokak'a geldiğinde, tansiyon hastalığı bulunan Özkan, birden yere düştü. Avukat Özkan, düştüğü yerin yakınında evi olan bir kadına, cep telefonunu evde unuttuğunu, tansiyon hastası olduğunu, ambulans çağrılmasını söyledi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulanstaki görevlilerin ilk müdahalesinin ardından Urla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özkan, yaşamını yitirdi.
1990'lı yıllarda İzmir Barosu bünyesinde, 12 arkadaşıyla çevre hareketine öncülük yapan Özkan, Konak Meydanı’na Galleria yapılması, Kordon’un doldurularak 6 şeritli yol geçirilmesi, metronun viyadüklerle kent içinden geçirilmesi gibi projelere, altın madenlerine, termik, nükleer santrallere karşı hukuk mücadelesi yürütmüş, birçoğunun durdurulmasına katkıda bulunmuştu.
İzmir Barosu, eski başkanlarından Özkan adına, Urla Kadıovacık Köyü'nde “Av. Noyan Özkan Hatıra Ormanı'nı kuruyor. Avukatlar, meslektaşları adına fidan başına 3 lira bağışta bulundu. İzmir Barosu Başkanı Avukat Ercan Demir, bugüne kadar 5 bin fidan bağışı yapıldığını, törenin düzenleneceği tahrihe kadar da bu sayının artabileceğini belirtti. Demir, fidan dikim törenin 22 Şubat'ta yapılacağını, katılmak isteyenler için Baro’nun Alsancak’taki binası önünden araç kaldırılacağını belirti. Meslektaşlarını fidan bağışında bulunmaya çağırdı.
(AÖ)
FOTOĞRAF