İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Nergiz ve Goncalar mahallelerinin ortak kullanımındaki parka, Karşıyaka Belediyesi tarafından Kadın Dayanışma Merkezi binasının yapılmak istenmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Nergiz Mahalle Muhtarı Ayşen Önder, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın amcasının oğlu Metin Durak’ın kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Önder’in polise gidip şikayetci olduğu Metin Durak ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.
Karşıyaka Belediyesi’nin, Nergiz Parkı’na Kadın Dayanışma Merkezi binasını yapmayı planlaması, mahalle sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Mahalle sakinlerinin eylemleriyle gündeme gelen parktaki muhtarlık ofisi önünde, bugün basın açıklaması yapıldı. Nergiz Mahallesi Muhtarı Ayşen Önder’in, dün (Çarşamba) akşam saatlerinde parkta, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak’ın amcasının oğlu Metin Durak’ın saldırısına uğradığını öne süren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Yaklaşık 50 kişilik grup adına konuşan avukat Halil Dönmez, “Metin Durak, muhtarlık ofisini kapatmakta olan Ayşen Önder’e, saldırmış ve vurmaya çalışmıştır. İki mahalle sakini Durak’ın, Önder’e vurmasını engellemiştir. Daha sonra Metin Durak, muhtarımız Önder ile mahalle sakinlerine hakaret etmiştir. Bu saldırı üzerine muhtarımız Ayşen Önder ile iki mahalle sakini polise gidip, Durak’tan şikayetçi olmuştur” dedi.
İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Goncalar Mahallesi’nde işyeri bulunan Metin Durak ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydettip, “Bir arkadaşımla parktaki çay ocağına gittim. Muhtar bana “Senin burada ne işin var' diye bağırdı. Ben tatsızlık çıkmasın diye bir şey söylemedim. Parktan ayrılırken de bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Bir tartışma yaşamadık, daha sonra ben parktan ayrıldım. Beni kullanarak Başkan Cevat Durak’ı yıpratmak istiyorlar. Bir yanlış anlaşılma olduysa ya da bir kırgınlık varsa kendi adıma özür dilerim” diye konuştu.
Tufan HAMARAT / İZMİR, ()
FOTOĞRAF