GAZİEMİR Rotary Kulübü’nün geleneksel “Meslek Hizmet Ödülü” Hilton Oteli’nde düzenlenen törenle Adil Müftüoğlu-Uğur Lokantası işletmecisi Sevgi Müftüoğlu’na verildi.
Gaziemir Rotary Kulübü Başkanı Gökhan Bingöl törende yaptığı konuşmada ödülü topluma hizmetleriyle öncülük edip, örnek olan ve mesleki alanlarında üstün başarılı olan kişilere verdiklerini belirterek, “Toplumda ve çeşitli meslek dallarında başarılı çalışmalar yapan kişi, kurumu onore etmek, bu uğraşların mutluluğunu ve gururunu paylaşmak için her yıl ödül töreni düzenliyoruz. Meslek Hizmet Ödülü son derece anlamlı ve özel bir ödüldür. Üstün başarı örneklerinin herkese ilham kaynağı olduğuna eminiz” dedi.
Sevgi Müftüoğlu da konuşmasında “Babam çok küçük yaşta babasını kaybetmiş. Bu nedenle bize, “Ben sıfırdan değil, sıfırın altında hayata başladım’ derdi. Çok küçük yaştan itibaren çalışmaya başlamış. İnanılmayacak kadar çalışkan bir insandı, gece gündüz çalışırdı. Adil Müftüoğlu-Uğur Lokantası’nın yanı sıra Toros Lokantasını da işletirdi. Gece çok geç vakitte eve gelirdi. Tüm çalışanlarına eşit davranır, her sorunlarına destek olurdu. Babamdan sonra işi kardeşim devir aldı, daha sonra ben ve iki oğlum devir aldık. Yani, şu an 3. kuşak da işin içinde. Halen okumakta olan küçük oğlum da ileride yemek işine girmek istiyor. Tüm aile, Türk/Osmanlıı mutfağının ne kadar zengin olduğu bilinci ile, mutfağımızı yaşatmak ve tüm dünyada tanıtmak istiyoruz. Bu an burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve babamın ve lokantamızın bu şekilde takdir edilmesi beni çok duygulandırdı, sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Gökhan Bingöl, Sevgi Müftüoğlu’na plaketini Rotaryen Gökşin Akçalı ile birlikte takdim etti.
İZMİR ()
foto