İZMİR’in Ödemiş ilçesini ziyaret eden MHP İzmir Milletvekili Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Başbakan iş isteyen vatandaşlara ’yok öyle hazıra konmak, taşını sıkıp suyunu çıkaracaksın’ diyor; senin çocukların taşın suyunu sıkıp da mı gemiciklerin sahibi oldu?” dedi.
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın Ödemiş’teki programına MHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP’li Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmazer, MHP’li Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Şengül eşlik etti. MHP’nin Ege’de tek kadın adayı olan Saliha Şengül’e oy isteyen Oktay Vural, “Özellikle kadınların Saliha Hanım’a destek vermesi son derece önemli. Bu kardeşimiz size hizmet etmek için aday” diye konuştu.
Ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler yapan Vural, “Sizin tertemiz ve şerefli oylarınızı alıp Habur sınırında PKK karşıladılar. Üstüne üstük bir de ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganı arttırdılar” dedi. Yolsuzluğun üstünü örtmek için paralel devlet tartışmasının ortaya çıkarıldığını iddia eden Vural, hükümetin, devletin içinde hukuka aykırı iş ve eylemlerin takip edilmemesini temin edecek yeni paralel devlet oluşturduğunu öne sürdü. Başbakan’ın paralel devlet oluşturarak, PKK’nın ülkenin etrafını sarmasına göz yumduğunu ileri süren Oktay Vural, “Bunlar 4 parçalı Kürdistan oluşturuyorlar. Irak’ın kuzeyinde Barzani ile Kürdistan oluşturuldu. Suriye’de özerklik ilan ettiler. KCK ile uğraşması gerekenler bugün yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını sorgulayanlara paralel yapılanma diyerek bunlarla uğraşıyor” diye konuştu.
“VATANIN BÜTÜNLÜĞÜNE OY VERECEKSİNİZ”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ise vatana sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “İster kutucuklar gelsin, ister kuzucuklar gelsin, bu ülke bölünürse hiçbir anlamı kalmaz. Onun için bu seçimin sadece belediyecilik olmadığını söylüyoruz. Evet, projeler yarışacak, hizmetler yarışacak. Sizler sadece İzmir Büyükşehir’de Murat Taşer’e, Kiraz’da Saliha Şengül’e oy vermeyeceksiniz, aynı zamanda vatanın bütünlüğüne, bayrağın dalgalanmasına ve ülkenin sevdasına oy vermiş olacaksınız. Bu sorumluluğu lütfen unutmayın” diye konuştu.
Kiraz’da yaşayan seçmene seslenen MHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Adayı Murat Taşer ise, annesinin Ödemişli, babasının Bornovalı olduğunu söyleyerek “Bir İzmirli olarak memleketime ve topraklarıma hizmet için varım. Siz ineğinizden süt sağarken elinizin nasıl ağrıdığını bilirim, tütün kırarken çektiklerinizi ve yaşantınızı bilirim” dedi.
MHP’li Kiraz Belediye Başkan Adayı Saliha Şengül, ’temiz siyaset temiz toplum’ sloganıyla yola çıktığını belirterek oylara talip olduğunu hatırlattı. Kiraz’da esnaf ziyareti yapan vekiller ve adaylar, Beydağ’a geçerek MHP’li Beydağ Belediye Başkan Adayı Alaeddin Topçu ile seçim bürosunun açılışına katıldı.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, () Fotoğraflı