MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer seçim çalışmaları kapsamında ilçe turlarını sürdürüyor. İlk olarak, partisinin Çiğli belediye Başkan Adayı Yalçın Brazeroğlu ile birlikte İzmir Trakyalılar Derneği’nde kahvaltılı toplantıya katılan Taşer, dernek üyelerinin şikayetlerini dinledi. Daha sonra Bayraklı İlçesinde Bayraklı Belediye Başkan Adayı Mehmet Toptaş ile birlikte iki seçim bürosu açtı, esnaf ziyaretlerinde bulundu.
İzmir Trakyalılar Derneği’nde konuşan, rakiplerinin projelerinin, vizyonlarının ve İzmir sevdalarının yetersiz ve suni olduğunu öne süren MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aadayı Murat Taşer, “Bizimle hiçbir platformda yan yana gelebilecek donanıma ve cesarete sahip değiller. Yetersizler, korkaklar ve de kaçaklar. Biri İzmir’i CHP’nin patronaj alanı sanıyor, diğeri İzmir’i unutkan sanıyor. 30 Martta İzmir onlara ne olduğunu gösterecek” diye konuştu. İzmir Trakyalılar Derneği Başkanı Bahattin Kılıç da yerel yönetimlerden yeterli ilgi ve çalışmalarında destek göremediklerinden yakındı.
Seçim çalışmalarına Bayraklı’da devam eden Murat Taşer, Bayraklı Sevgi Yolu’nda Mehteran’la karşılandı, Bayraklıların ilgisiyle karşılaşan Taşer hepsiyle tokalaştı. Partiye katılan 50 üyeye rozet taktı. Daha sonra Bayraklı ilçe teşkilatının düzenlediği mini mitingde konuşan Taşer, “İzmir’i çantada keklik görüp, ona buna “namus' yakıştırması yapan CHP adayı Kocaoğlu, hangi namustan bahsediyor? Şu maskeni bir çıkar da İzmir senin gerçek yüzünü görsün! Evlatlarımızın kanını döken PKK’lı teröristlere kucak açan Osman Baydemir’e, AKP politikalarına uyup İzmir’in iradesini peşkeş çekmeye kalkan sen değil misin? Nerede kaldı senin namusun! Edeceğin lafı önce tartarak edeceksin. Muvazenen yoksa hiç konuşmayacaksın. Gelmişsin bir de televizyonda İzmir’in borcu var yok tenakuzuna giriyorsun, doğruyu söyle, dürüst ol da borcunu söyle” diye konuştu.
CHP ve AK Parti adaylarının, açıklayacağı sosyal ve teknik projeleri alabileceklerini söyleyen Taşer, “önümdeki hafta dokümanlarla projelerimi tüm İzmir kamuoyuna açıklayacağım, eksikleri olan adaylar buradan alabilirler. Bizim mücadelemiz daha güzel bir İzmir kurmak, daha rahat bir şehir yaşamı oluşturmak. Gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm hemşehrimize hitap eden projelerimizle karşınızdayım. Ben belediyeciyim. Bu konuda tevazu göstermem, İzmir’e hizmet, İzmir’e aşk, İzmir’e sevda ile bağlıyım. Dar gelirliye konut projelerimizle, kadınlarıma gelir getirecek sosyal projelerimizle, tarım ve iş projelerimizle, gençliğimizin önünü açaçak projelerimizle huzurunuzdayım. Korkmasınlar gelsinler, konuşalım, değerlendirelim, onlar deve dişi gibi, büyük adamlar ben ise bir İzmir Sevdalısıyım. Esnaf çocuğu Şoför Rıza’nın oğluyum. Artık İzmir her şeyin farkında, maskesi düşen Kocaoğlu’nun da takkesi düğen AKP adayının da. AKP’nin İzmir’e zulmü MHP belediyeciliği ile bitecek” dedi.
Taşer, seçim çalışmlarını Gümüşpala, Nafiz Gürman ve Emek mahallerinde seçim bürosu açılışı, teşkilat, hemşehri dernekleri ziyaretleri ve vatandaş buluşmalarıyla sürdürdü.
FOTOĞRAF