MİLLİYETÇİ Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İzmir İşadamları Derneği (İZİAD) ve İzmir Bosna Sancak Kültür Derneği ile İzmir Sancak Kosova Rumeli Derneğini’ni ziyaret etti.
Seçim çalışmalarını sürdüren MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP bayraklı Belediye Başkan adayı Mehmet Toptaş ile birlikte İZİAD’a ziyarette bulundu. İZİAD Başkanı Muzaffer Şen, “Son günlerde yaşanan olumsuzluklar karşısında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gösterdiği duruş iş dünyası olarak bizlere güven ve ümit veriyor. Sayın Taşer’i de yakından takip ediyoruz. İzmir için ifade ettikleri gerçeklere katılıyor, esnaf, ticaret ve sanayi şehri olan İzmir için kendisinin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Sosyal projelerinde destekçisi olacağımızı da söylüyoruz. Bilhassa gençliğimizin üzerine yapacağı her türlü çalışmanın yanındayız. TUSKON’a bağlı bütün yapılar, bu konularda destek verecektir” diye konuştu.
İZİAD’a gösterdikleri sıcak ilgi için teşekkür eden Taşer de “Sizleri çok yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Şehrimizin sosyal meselelerine gösterdiğiniz hassasiyet büyük dua topluyor. Her zaman sizleri yanımızda görmek istiyor ve bundan onur duyacağımızı ifade ediyorum” dedi.
Murat Teşer daha sonra MHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Erol Bahtiyar ile İzmir Bosna Sancak Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Abdullah Gül, “Murat Başkan bizden biri, içimizden biri, sonuna kadar yanında, onunla birlikteyiz” diye konuştu. Taşer’e kaşkol ve rozet takan Gül ile dernek yöneticileri daha sonra Boşnak böreği ikram etti.
Akşam saatlerinde İzmir Sancak Kosova Rumeli Derneğini ziyaret eden Murat Taşer, burada da Dernek Başkanı Ömer Ok, yönetim kurulu üyeleri ve dernek mensupları tarafından karşılandı.
Ziyarette Bosna’dan ve Kosova’dan bahsederken duygulu anlar yaşayan Taşer, “Türkiye dünyanın kalbidir. Mazlumlara açılan kapıdır. Bizler acılı bir tarihin evlatlarıyız. Vatanımızdan uzakta hasret çeken insanlarız. Bize Evlad-ı Fatihan diyorlar. Ezelden ebede Türk toprakları olan Balkanlar da bizim, Kafkaslar da bizim Türkmeneli de bizim. Bizler büyük Türk Milletinin bölünmez bütünlüğünün de en büyük teminatlarından biriyiz. Fakat belediyecilik faaliyetleri bakımından yalnız bırakıldığınızı ve destek görmediğinizi biliyorum. Şimdiden bizim belediyecilik anlayışımızda sizler her faaliyet ve çalışmanızda yanınızda bizzat beni bulacaksınız. Bugüne kadar verilmeyen hizmetlerle tanışacaksınız, hep birlikte daha güzel bir İzmir’de yaşayacağız” dedi.
FOTOĞRAF