MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Seferihisar’da aday tanıtım toplantısında AK Parti'li rakibi Binali Yıldırım’a yüklendi. Taşer, Bornova’daki Karayolları arazisinin satışını hatırlatarak, “İzmir’in değerlerini satıp AVM'ye dönüştürmeye senin gücün yetmez, İzmirli buna izin vermez." dedi.
Seçim çalışmalarına devam eden MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer önce Çankırılılar Derneği'ni ziyaret etti. Daha sonra Güzelbahçe ve Yelki seçim bürolarının açılışına katılan Taşer, burada rakiplerini sert bir dille eleştirirken, Kocaoğlun’u ve Yıldırım'ı koltuk sevdalısı olmakla suçladı. AK Parti ve CHP'nin İzmir'e baskı uyguladığını söyleyen Taşer “Sandık hiçbir partinin baskısının yetmediği tek adrestir. Kocaoğlu’nun hırsı kendi partililerini bile yedi. Partisini ikiye bölen bu haris adam şimdi oy istiyor. Rakip iki parti MHP oylarını arttırdıkça telaşa kapıldı. Halk bizim iddialarımıza karşılık verdikçe, desteğini artırdıkça korkuları arttı. İzmir MHP’li belediyeleri bekliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Milliyetçi Hareket engellenemez” dedi.
Daha sonra partisinin Seferihisar'daki aday tanıtım toplantısına katılan Taşer, Binali Yıldırım'a yüklendi. Taşer Karayolları arazisinin satışını hatırlatarak Binali Yıldırım’a yüklendi. Taşer, “Sen hangi yüzle İzmir'e aday oldun. İzmir'in değerlerini AVM'ye dönüştürmeye senin de iktidarında gücü yetmez. İzmirlinin toprağı da malı da vatan toprağı kadar değerlidir. Yandaşa peşkeş çekilemeyecek kadar kutsaldır. Bu seçimde en güzel cevabı sandıkta alacaksın. İzmirlileri parfümle mi kandıracaksın? İzmirli yalana dolana sandıkta dur diyecek. Mevzu bahis olan artık sadece yerel seçim değil. Bir ülkenin geleceğidir. Bunların kalp gözü kapalı. Yüzde 50'yi sokağa dökeceğiz diyecek kadar şaşırdılar. 30 Mart'ta el birliğiyle halk gereken ayaklanmayı sandıkta gösterecek” diye konuştu.
(AÖ)
FOTORĞAF