MİLLİYETÇİ Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Dikili ve Çiğli ilçelerinde seçim bürolarının açılışına katıldı.
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İl Başkanı Necat Karataş ve MHP İl Teşkilatı ile birlikte ilk olarak Çandarlı’ya gitti. Taşer ve beraberindekileri kalabalık bir partili ve vatandaş topluluğu karşıladı. Çandarlı’da seçim bürosu açtıktan sonra Dikili’ye geçen Taşer, Dikili Belediye Başkan Adayı Halis Devecioğlu ve beraberindekiler ile kendilerini bekleyen partililer ve seçmenlerin toplandığı meydana geldi. Burada konuşma yapan Devecioğlu, Dikili’nin en önemli sorunları arasında altyapı, içme suyu, otopark, çarpık yapılaşma, imar ve işsizlik bulunduğunu söyledi. İlçede bir düğün salonu olmadığını vurgulayan Devecioğlu, “10 yıldır bir düğün salonu yapamayan belediyeden ne beklersiniz” dedi.
Murat Taşer de, Dikili’nin jeotermal kaynaklarının verimli olmasına rağmen kullanılamadığına dikkat çekerek, “Hedefimiz jeotermal enerjiyi tarım ve turizmde aktif hale getirmek. Burada yeni nesil tarım projeleri hayata geçirmek. Jeotermal enerjiyi kullanarak son derece verimli seralar özendirilip hayata geçirilebilir. Dikili, verimli toprakları, yeterli iş gücü ve Allah vergisi doğal zenginlikleri itibarıyle bu konuya en yatkın ilçemiz. Özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ön planda olan Dikili, mera ve çayır anlamında yeterliliğe sahip olduğundan dolayı bunların üretimleri özendirilecek ve üretilen mamullerinde değerlendirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlayacağı projeler devreye girecek ki buranın halkı yeterli kazanımlar elde etsin. Turizm başlı başına bir sektör ve önemli kazanımlardan bir tanesi. Çandarlı ve Dikili sahili turizm açısından önemli. Ayrıca en önemli aktörlerden tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan Yağcı Bedir halılarının dikimi üretilmesi ve pazarlanması bir kültür hazinesi olarak değerlendirilecek ve ele alınacak” dedi.
İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise, Dikili’de yaşayan seçmenden Murat Taşer ve Halis Devecioğlu’na oy istedi. Tanrıkulu, “Bu seçimin yerel yönetimden çok genel seçimin ön ayağı olduğunu belirterek, kötü gidişata dur demeliyiz” diye konuştu.
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da, “Dikili hemşerilerimizin vereceği destekle hep birlikte sıkıntılarınıza son vereceğiz. Dikili’den vereceğiniz güç, İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza büyük destek verecektir. Önce Dikili, sonra İzmir diğer taraftan da MHP’ye vereceğiniz destek ile mahalli idarelerin güçlü çıkması mevcut iktidara mutlaka göz dağı verecektir” diye konuştu.
Dikili’nin ardından Taşer ve beraberindekiler Çiğli’de iki ayrı seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan MHP Çiğli İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Yalçın Bırazeroğlu, “Çiğli’nin sorunlarını en iyi bilen bir kardeşiniz olarak Çiğliyi modern ve yaşanılabilir bir kent haline getireceğim. Ayrıştıran değil, birleştiren bir belediyecilik anlayışıyla Çiğlimizi hep birlikte yöneteceğiz” dedi.
Murat Taşer de projelerini anlatarak, “Çiğli ilçemiz İzmir’in gülen yüzüdür. Bu özelliğinden ve güzelliklerinden yararlanacağız” diyerek, partililerle Maltepe mahallesinde esnafı ziyaret etti.
FOTOĞRAF