MUĞLA’nın Milas ilçesindeki MHP’nin seçim bürosu açılışında konuşan MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, diğer partilerin büyükşehir başkan adaylarına seslenerek, bir televizyon programında projeleri tartışmaya davet etti.
MHP’li Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir’in yaklaşık bir aydır çalışan Menteşe Caddesi Kapalı Dolmuş Durağı Yanı’ndaki seçim bürosunun resmi açılışı yapıldı. Açılış törenine; MHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı.
MHP Muğla Milletvekili ve MHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, bu seçimlerde bir büyükşehir belediye başkanı ve 13 belediye başkanının seçileceğini hatırlatarak İstanbul yada Ankara gibi büyükşehirlerin bakanlıklardan da fazla gelirleri olmasına rağmen borç içinde olduğunu ileri sürdü. Seçimlerin ardından Muğla’nın yeniden planlanacağına dikkat çeken Erdoğan, “Seçilecek olan başkanlar Muğla’nın tamamını yeniden planlayacaklar. Bu aşamada şuana dikkat etmek lazım. İstanbul’a 3’üncü havalimanı ve köprü yapılmadan önce, yapılacak olan yerler sır gibi saklanmıştı. Daha sonra gördük ki, bu alanda yapılacak olan çalışmalar öncesinde bu alandaki araziler birileri tarafından toparlanmış. Muğla’da da böyle olursa olmaz. Biz seçimi alıncaya kadar kimse yerini satmasın. Biz hiç kimsenin malını rantçılara peşkeş çektirmeyeceğiz. Ben buradan diğer partilerin büyükşehir adaylarına sesleniyorum. Dağ bayır gezmeyi bırakın. Hep birlikte bir televizyon kanalına çıkalım, tartışalım” dedi.
HER YIL ESER BIRAKMAK İÇİN SÖZ VERDİ
Milas’ın trafik, otopark, alt yapı, hal ve tarımsal ürünler borsası gibi sorunlarına dikkat çeken MHP’li Milas Belediye Başkan Adayı Sedat Zencir, her yıl kalıcı bir eser bırakmak için çalışacağını belirtti. Zencir, Milas halısı, zeytin ve zeytinyağı gibi konularda çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, olimpik bir spor salonu, otopark, hal, yaşlılar ve kimsesizler için bakım ve huzur evi yapmayı düşündüklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından CHP’den istifa ederek MHP’ye katılan 5 kişiye parti rozetleri takıldı.
Seçim bürosunun açılışı Sedat Zencir, Murat Yıldırım, Mehmet Korkmaz ve Mehmet Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.
Oktay ÇAYIRLI / MİLAS () Fotoğraflı