MHP’li Bodrum Belediye Başkan Adayı ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında Konacık halkına hitap etti. Konacık ve Bodrum Yarımadası'nda yaşayanların desteğiyle proje üretileceğini kaydeden Tosun, ilçeyi geleceğe taşıyacak bir belediyecilik anlayışıyla gündeme geleceklerini öne sürdü.
MHP’li Bodrum Belediye Başkan Adayı ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yarımada'yı karış karış gezerken, yaklaşık 10 yıldır hizmet ettiği Konacık'ta da programını sürdürdü. Başkan Mehmet Tosun'a, ekibiyle birlikte, CHP'den MHP'ye katılan Mahmut Özbelen ile Avukat Şakir Açıkgöz de eşlik etti. Konacık'ta halkla toplantı yapan Başkan Mehmet Tosun, onların desteğini hep yanında hissettiğini söyleyerek Konacık'tan aldığı güçle Bodrum Yarımadası'nı kalkındırmak için aday olduğunu savundu.
2009 seçimlerinde yüzde 68’lik oy oranıyla yeniden seçildiğini hatırlatan Başkan Mehmet Tosun, Konacık Belediyesi Modern Pazar Yeri ve Kapalı Otoparkı'nın 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı. Bodrum’daki ilk klimalı pazar yerini inşa ettiklerini dile getiren Başkan Tosun, “Belediyecilik tarihinde örnek olmaya çalıştık. Düne kadar ötekileştirilen Konacık, bugün Yarımada'nın en gözde beldelerinden biri haline geldi. Bazı siyasiler geliyor, bizim yaptığımız yolda toplantı yapıyor, Konacık'ı 9 metrekareyle tanımlıyor arkadaşlar. Bodrum'un kaybedecek zamanı yok, kısır siyasi çekişmelere alet olmayacağız. Biz Konacık sevdalısıyız, biz Bodrum sevdalısıyız. Onların o eleştirilerine, Konacık ve Bodrum halkı, her zaman olduğu gibi sandıkta cevap verecek” diye konuştu.
EĞİTİM VE SAĞLIK PROJELERİ
Bodrum başkan adaylarını Konacık'ın sokaklarını gezmeye davet eden Başkan Tosun, beldenin örnek alınması gerektiğini dile getirdi. Mehmet Tosun, “Bizim yönetimimizdeki Bodrum Belediyesi, yaşlı ninemizin evinin temizliğini de yapacak. Onun kişisel bakımını evinde yapacak, sağlık hizmetini evinde verecek. Okullarımızı okul aile birliklerine ve öğretmenlere terk etmeyeceğiz. Okullarımızın sahibi, bizim yönetimimizdeki Bodrum Belediyesi olacak. Konacık Beldesi'ndeki gibi eğitime de sağlığa da gereken desteği vereceğiz. Nasıl 2004 öncesi, proje odaklı belediyecilik anlayışımızla bugünlere geldiysek, projelerimizle Bodrum Yarımadamızı geleceğe taşıyacak, hedeflerimizle, belediyecilik anlayışımızla gündeme geleceğiz” dedi.
Yarımada’nın kader seçimlerine doğru gittiğini söyleyen Başkan Mehmet Tosun, siyasi amaçlar uğruna yapılan kadrolaşmalara da dikkat çekerek, belediyedeki çalışan sayısını her ay kamuoyuyla paylaşacağını açıkladı.
BODRUM / Konacık, ()
FOTOĞRAF