MHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Söke’de amatör spor kulübü yöneticileri ile biraraya gelerek Aydın’ı sporda kalkınan bir il haline getireceklerinin sözünü verdi.
MHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, MHP’li Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit, MHP İl Genel Meclsi Üyesi Orhan Ateş, MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sökespor Kulübü’nü ziyaret etti. Söke’deki amatör spor kulübü yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Uzunırmak, Aydın’ı amatör sporlarda kalkınan ve herkesin rahatça spor yapabileceği bir il haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Uzunırmak, büyükşehir yasasının amatör kulüp ve bireysel sporculara destek verilmesi için önemli yasal fırsatlar yaratacağını söyleyerek “Öncelikle 500 Beden Eğitimi Yüksekokulu mezunu gencimizi istihdam ederek il, ilçe, belde ve köylerimizde herkesin spor yapabilmesi için seferberlik başlatacağız. İl genelinde spor yapan birey sayısının artmasını sağlıyoruz” dedi.
FUTBOL SAHALARINA IŞIKLANDIRMA
Avcılar ve Atıcılar Kulübü’nü de spor kulübü statüsüne kavuşturarak desteklerden yararlanmalarını sağlayacaklarını söyleyen Uzunırmak, il genelindeki sentetik futbol sahaların ışıklandırılarak gece maçı ve antremanlarının sağlanacağını sözlerine ekledi. MHP’li Ali Uzunırmak, “Amatör spor kulüplerimiz hak ettiği değere kavuşacak. Kulüplerimiz ve bireysel sporcularımıza il dışı maçlarında ulaşım kolaylığı sağlayacağız” diye konuştu. Milli olan sporculara burs desteği sağlanacağını da söyleyen Uzunırmak, il genelinde yapılacak tarama ile başarılı sporcuları Aydın Spor Koleji çatısı altında buluşturacaklarını söyleyerek, “İzleyeceğimiz doğru spor politikası ile Aydın’da sporun önünü açacağız. Okullarımızın spor kulüplerini de destek kapsamına alacağız” dedi.
KAPALI SPOR SALONU SÖZÜ
Bir eğitimci olarak okullardaki spor malzemesi sıkıntısını bildiğini belirten MHP’li Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit de, Söke’deki kulüplerin maddi imkansızlıklarla boğuştuğunu söyledi. Yusuf Keremit, Söke’deki Bağarası beldesine kapalı salon tesisi yapacaklarını dile getirdi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Sökespor Kulübü Başkanı Hüsmen Toptay yerel seçim çalışmalarında kendilerini ilk ziyaret eden Uzunırmak ve Keremit’e teşekkür etti. Sökespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cumhur Sakız ve Şimşek Karate Kulübü Başkanı Şimşek Gökpınar salon sporları ve diğer spor branşlarına yönelik projelerin zenginleştirilmesini istedi.
Necati MALDAR / SÖKE, ()
FOTOĞRAF