SÖKE Genç İş Adamları Derneği’nin (SOGİAD) aday tanıtım toplantılarının ilk konuğu olan MHP Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit, projelerini paylaştı.
MHP Aydın Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak’ında katıldığı Söke Belediye Sosyal Tesisleri’ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan SOGİAD Başkanı Mehmet Yabancı, MHP adaylarını konuk etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yıllardır her seçim döneminde adayları konuk ederek projelerini tanıtmalarına önem verdiklerini belirten Yabancı, “Konuk ettiğimiz adaylarımızla bir yandan projelerini tanıyoruz bir yandan da tartışma ortamı bulduğumuzu düşünüyoruz” dedi.
Toplantıda Söke için çok önem verdiği bazı projelerini paylaşan MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit, SOGİAD’ın dört üyesine meclis üyeliğinde seçilme şansı yüksek olan sıralamada yer vererek genç iş adamlarımızın yerel yönetimde de olmasını istediklerini söyledi. 2009 yılındaki beleidye başkanlığı seçimlerinde dile getirdiği Söke’nin sorunlarının bugün hala konuşulmasından hicap duyduğunu ifade eden Keremit, “Bunu yorgun düşen bir belediyecilik anlayışı olarak görüyorum” dedi.
Söke’nin sorunlarını, ihtiyaçlarını sektörel bazda mercek altına alarak projelendirdiklerini ifade eden Keremit, “Mevcut Otogar’ı çevre yolu üzerindeki DSİ Kavşağı karşısında bulunan mevcut 42 dönümlük arsa üzerine taşıyacağız. Boşalacak olan 26 dönümlük mevcut otogarın olduğu yerde ise kent meydanı kazandıracağız” dedi.
OSB’NİN FAALİYETE GEÇMESİ ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ
Söke’de bir yandan sağlayacağı istihdam bir yandan ilçe ekonomisine katkısı için Söke OSB’nin bir an önce tam kapasite ile hayata geçmesini çok önemsediklerini dile getiren Keremit, “160 dönümlük OSB’nin şu an 765 dönümü kamulaştırılmış durumda. Bir yandan geri kalan bölümünün kamulaştırılması bir yandan alt yapının tamamlanmasını istiyoruz. Söke OSB’de faaliyete geçen iş yeri sayısının artması ilçeyi canlandıracaktır” diye konuştu.
Keremit, görsel olarak paylaştığı projelerini önümüzdeki günlerde kitapçık olarak dağıtılarak tüm hemşehrileri ile paylaşacaklarını sözlerine ekleyiqp, içerisinde botanik bahçesinde yer alacağı 150 dönümlük bir mesire alanını da Söke’ye kazandıracaklarını anlatı.
MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ise Aydın, ilçeleri köy ve beldelerine yönelik projelerini görsel olarak sunulup, tanıtılmasınnı ardından, CHP’nin tekrar aday gösterdiği Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu sık sık eleştirdi. Uzunırmak, Çerçioğlu’nun 2009 yerel seçimlerde vaad ettiği projelerin bir çoğunun gerçekleştiremediğini öne sürdü.
Necati MALDAR / SÖKE, () Fotoğraflı