MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Lütfi Kılıç, MHP Konak Belediye Başkan Adayı Adil Özyiğit, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Parti yöneticileri ve İTO Meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Ekrem Demirtaş oda olarak her partiye eşit mesafede durduklarını belirterek, “Umarım kazanırsınız ve birlikte İzmir’le ilgili projeler gerçekleştirme imkanı elde ederiz. Biz elimizdeki her türlü projeyi paylaşmaya hazırız, istediğiniz her çalışma için araştırma ekibimiz de size yardımcı olacaktır. Sayın Tanrıkulu’na İTO olarak çok şey borçluyuz. Özellikle sanayi ve ticaret bakanlığı döneminde çok önemli projelere imza atmıştır. Bugün gurur duyduğumuz bir organize sanayi bölgesine, İTOB’a sahipsek bu bakanımız sayesindedir. Bakanlığı dönemindeki hizmetleri dışında milletvekili olarak da her zaman sesimiz olmuştur” dedi.
İstanbul’da MHP seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadıklarını, hayatını kaybeden partili için başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileyen Demirtaş, “İnşallah kansız, olaysız ve demokratik bir ortamda seçim yarışı olur” dedi. Demirtaş, Konak Belediye Başkan Adayı Adil Özyiğit ile Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Lütfi Kılıç’ın aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi olduklarını hatırlatarak, bu şekilde daha çok oda üyesinin siyasette yer almasını istediklerini belirterek, başarılar diledi. İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da seçimde İzmir’in kazanması istediklerini söyledi.
Belediyecilik bilgisi konusunda taviz vermeyeceğini ifade eden, Murat Taşer de “Çekirdekten belediyeciyim. İzmir’in 25 ayrı kriz noktasının nerede olduğunu, bir rüzgar estiğinde rüzgarların ne kadar kalkacağını hepsini bilirim. Bilmediğim konuları da bilen insanlarla çalışarak her şekilde telafi ederim. En çok üzüldüğüm konu İzmir’in Konya’dan geri kaldığı söyleniyor. İzmir Konya’dan geri kalmadı siz geri bıraktınız” dedi. Taşer, geçmişte EVKA projelerini gerçekleştirirken İzmir ticaret odasından ve EBSO’dan büyük destek aldıklarını belirterek “Bu başarılı projeler İzmir iş dünyasının büyük katkısıyla gerçekleşti. Yeni dönemde de görüş ve önerilerde öncelik yine İzmir iş dünyasınındır. İhale aşamasından teslim aşamasına kadar bu proje yani büyük toplu konut projemiz İzmirlilerin kendi öz projesi olarak hayata geçirilecektir. İzmir iş dünyası şehrimizin lokomotifi ve gücüdür. Bu gücü en iyi şekilde kullanacağız” dedi.
İZMİR ()
foto