Manisa’nın Selendi İlçesi’nde partisinden istifa eden MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ethem Erol ve Selendi CHP eski yönetim kurulu üyelerinden Tahsin Köse AK Parti’ye geçti. Ethem Erol ve Tahsin Köse’nin rozetini AK Parti’li Selendi Belediye Başkan Adayı Muhammet Akcan taktı.
2009 yerel seçimlerinde MHP’li Belediye Başkan Adayı Nurullah Savaş’ın kazanmasıyla Belediye Meclis üyesi olan, 4 çocuk babası Ethem Erol, partisinden istifa ederek AK Parti saflarına katıldı. AK Parti Selendi İlçe Başkanlığı’nda AK Parti’ye geçen Ethem Erol ve Tahsin Köse için tören düzenlendi. Törene AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer, AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Muhammet Akcan ve çok sayıda partili katıldı. Muhammet Akcan tarafından parti rozeti takılan Ethem Erol, verdiği karar nedeniyle son derece mutlu ve huzurlu olduğunu dile getirdi. Ethem Erol, Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarından örnekler vererek “Bu takımlara yeni transfer olan futbolcular gol atınca gerçek Galatasaraylı ve Fenerbahçeli olduğunu hisseder. AK Parti olarak Muhammet Akcan'ın Belediye Başkanlığını kazandığı gün kendimi gerçek AK Parti’li olarak göreceğim” dedi.
Partilerine katılımlardan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer ise, “AK Parti merkez parti, herkesi kucaklayan, kapsama alanı geniş bir parti. Bize katılmak isteyen daha birçok arkadaşımız var. Neden AK Parti? Çünkü gelecek AK Parti'de. Bizim kapılarımız tüm vatandaşlarımıza açık. CHP'lisine de, MHP'lisine de herkese açık. AK Parti 365 gün 24 saat çalışan bir partidir” diye konuştu.
Uğur ÇAKMAK / SELENDİ, ()
FOTOĞRAF