Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 2015 yılında faaliyete girmeye hazırlanıyor.
Kuruluşundan bu yana ofis hizmetlerini Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’da veren Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, katılımcılarına bölge sahası içinde tamamlanan yeni binalarında ofis hizmeti vermeye başladı. Yönetim Kurulu Danışmanı Metin Ersan ve OSB Müdürü Selim Çetinkaya, yeni ofislerinde Elektrik Mühendisi Mert Sönmez, Bölge Topografı Erol Şentürk ve İletişim, Mali İşler Sorumlusu Başak Erdemli’den oluşan deneyimli bir kadroyla katılımcılarına en yakın noktadan hizmet vermeye başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Kamulaştırma ve parsel, yol düzenlemeri tamamlanan bölgede en kısa sürede teknik altyapı inşaatlarına başlanacağının altını çizen EBSO Meclis Başkanı ve Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, böylece altyapı çalışmaları sürerken bir yandan da sanayi yatırımlarına başlanmasının önünün açıldığını belirtti.
2015 yılında bölgenin tamamen bitmiş faal bir bölge haline geleceğini sözlerine ekleyen Esen, “Bölgemizin enerji ihtiyacını temin edecek olan Ulucak Trafo Merkezi’nden yeraltı kablolu ana besleme hattı ve ana dağıtım merkezi inşaat ve tesisatı tamamlandı. Su ihtiyacımızın tümünü karşılayacak su kuyularının açılmasına bağlı olarak ana su deposu inşaat ve tesisat işleri hızla devam ediyor. Yatırımcılarımız en kısa sürede fabrika inşaatlarına başlayabilecekler. Bölgenin yüzde 84’ü sanayicilere tahsil edilerek geriye sadece 9 parselimiz kaldı. Mevcut ve uygulanmakta olan teşvik tedbirlerinin 2014 sonuna kadar uzatılması konusunda hükümetimiz tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda kalan parsellerimize çok sayıda talep gelmesini bekliyoruz. Bu yılın ortalarında ilk etapta ikisi büyük diğer ikisi de orta ölçekli yatırım olmak üzere 4 tesisin inşaatına başlanacak. Kısa zamanda katettiğimiz yoldan oldukça memnunuz” şeklinde konuştu.
İZMİR ()
foto